6 najboljih reklama Super Boula 2017.

Dodajte komentar

Ono što se nikad ne mijenja je to da je „Super Bowl“  najveći dan u godini za oglašivače u Americi. Ove godine, kompanije se nisu libile da „prozivaju“ predsjednika Trampa i njegovu politiku, iako nisu koristili njegovo ime. Strani mediji izdvojili su nekoliko reklama koje su dotakle političke teme u 2017. godini.

84 Lumber

Kompanija za građevinski materijal imala je za cilj da zaposli nove radnike ovom kontroverznom reklamom. Prvobitno je zabranjena jer pokazuje zid na granici.

Airbnb

Reklama prikazuje izbliza ljude svih godina i nacionalnosti, s porukom o zajedništvu. „Vjerujemo da bez obzira ko ste, odakle ste, koga volite, svi smo pripadamo jedni drugima.“

Audi

Veoma kontroverzna reklama koja govori o nejednakosti među polovima. „Da li sam joj rekao da će uprkos njenom obrazovanju, motivaciji, vještinama, inteligenciji, ona automatski biti manje cijenjena od svakog muškarca koga sretne?“ govori otac, dok se njegova ćerkica trka sa dječacima u mini autima.

Budweiser

U ovoj reklami, proizvođač piva govori o osnivaču Adolfusu Bušu (Adolphus Busch) i kako se borio kao imigrant koji je došao u Ameriku. To je jasan odgovor na Trampovu zabranu ulaska migrantima.

Coca-Cola

Ova reklama „America the Beautiful“ slavi različitost.

It’s a 10 Haircare

Naravno, i ovdje je meta Donald Tramp, tačnije njegova frizura. Gledaoci su upozoreni da će gledati „najmanje četiri godine groznu frizuru“. Reklama takođe naglašava važnost različitosti, bez obzira kako vaša kosa izgleda.

Izvor: BIZLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *