U CBCG sa premijerom vođen razgovor o spajanju Crnogorske komercijalne i Sosiete ženeral Montenegro banke

U Centralnoj banci juče je, prema saznanjima Televizije Vijesti ponovo vođen razgovor o spajanju Crnogorske komercijalne i Sosiete ženeral Montenegro banke. Prema nezvaničnim informacijama, sastanku je osim predstavnika Sosiete ženeral banke i guvernera CBCG Radoja Žugića, prisustvovao premijer Duško Marković, sa ministrom finansija Darkom Radunovićem.

Sastanak u CBCG nije najavljen, a iz Vlade je izdato samo kratko saopštenje da je Marković razgovarao sa predstavnicima Sosiete ženeral grupe i da je konstatovan značajan doprinos koji je ta banka do sada imala u razvoju bankarskog sektora i crnogorske ekonomije.

Do sada u CBCG nije bilo raspoloženja da se dozvoli udruživanje, tvrde u Sindikatu banaka.

Žugić i viceguverner Nikola Fabris, na sastanku koji smo imali, izrazili su potpuno identični stav, kao i sindikat, da spajanje dviju banaka ne bi bilo dobro, posebno zbog platnog prometa, jer bi u tom slučaju
pokrivale 60 odsto crnogorskog tržišta, kazala je predsjednica Sindikata banaka Lidija Pejović. U sindikatu su zabrinuti i zbog mogućih otkaza u slučaju spajanja.

Vijesti

Check Also

Vlasnica online prodavnice najbogatija Ruskinja

Najbogatija žena u Rusiji je Tatjana Bakalčuk (Tatyana Bakalchuk), vlasnica i osnivač internet prodavnice “Wildberries”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *