Guverner Žugić primio predstavnike Addiko banke

Dodajte komentar

Guverner CBCG dr Radoje Žugić sastao se danas sa Kristoferom Šoenom (Christopher Schoen), glavnim izvršnim direktorom i Markom Popovićem, novoizabranim izvršnim direktorom za poslove upravljanja rizicima i poslove podrške poslovanju Addiko Banke AD Podgorica.

Žugić je izrazio svoju podršku poslovanju Addiko Banke i naglasio značaj ove banke u bankarskom sistemu Crne Gore. Na sastanku je ukazano na aktivnosti koje CBCG preduzima u cilju otkanjanja ključnih ranjivosti bankarskog sistema u Crnoj Gori, a posebno u dijelu koji se odnosi na dalje snižavanja nekvalitetnih kredita u Crnoj Gori.

Predstavnici Addiko Banke AD Podgorica upoznali su guvernera sa poslovanjem banke i restriktivnom politikom koju ova banka vodi po pitanju upravljanja rizicima.

Na kraju sastanka dogovoreno je da će se i u narednom periodu nastaviti sa zajedničkim aktivnostima na snižavanju nivoa nekvalitetnih kredita čime bi se osnažio bankarski sistem, povećala finansijska stabilnost i, kroz kreditnu podršku, dao doprinos razvoju privrede Crne Gore.

Naglašenio je da će se dobra saradnja između CBCG i Addiko Banke nastaviti i u narednom periodu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *