Uhapšeno osam direktora: Utajili preko 900 hiljada eura poreza?

Dodajte komentar

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta uhapsili su izvršne direktore osam firmi i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu zbog, kako se sumnja, utaje poreza i doprinosa u iznosu od milion eura, saopšteno je iz Uprave policije.

U pitanju su direktori firmi “Viktorija M”, “Fruit MN”, “Majlo”, “VT Group”, “Fresh & Helthy”, “Zeta Fruit”, “Zeta Trade” i “VD Fruit”. Policija sumnja da su oni kroz svoje poslovanje u periodu od 2014. do 2016. godine, koristeći lažne podatke, fiktivne fakture i ulaze roba, lažne ugovore o transportu roba i vršenju usluga prevoza, koje su prikazivali radi prikrivanja stvarnog stanja i ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, utajili porez u ukupnom iznosu od oko milion eura.

Policijski službenici su podnijeli krivične prijave protiv:

  • Pravnog lica “Viktorije M” D.O.O. Podgorica i odgovornog lica u pravnom licu M.V, zbog osnovane sumnje da su počinili KD utaja poreza i doprinosa. Oni su utajili porez i doprinose na način što su, kako se sumnja, u periodu od 2015. do 2016. godine davali lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke, pri čemu su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 430 603 eura i za isti iznos oštetili budžet Crne Gore.
  • “Fruit MN” D.O.O. Podgorica i odgovornog lica u pravnom licu Z.T. zbog osnovane sumnje da su počinili KD utaja poreza i doprinosa. Ova lica su utajila porez i doprinose na način što su, kako se sumnja, u periodu od 2015. do 2016. godine davali lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke, pri čemu su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 93 990,07 eura i za isti iznos oštetili budžet Crne Gore.
  • “Majlo” D.O.O. Podgorica i odgovornog lica u pravnom licu B.B, zbog osnovane sumnje da su počinili KD utaja poreza i doprinosa. Osumnjičeni su utajili porez i doprinose na način što su, kako se sumnja, u toku 2015. godine davali lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke, pri čemu su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 123 888 eura i za isti iznos oštetili budžet Crne Gore.
  • “VT Group”D.O.O. Podgorica i odgovornog lica u pravnom licu I.V. zbog osnovane sumnje da su počinili KD utaja poreza i doprinosa. Oni su utajili porez i doprinose na način što su, kako se sumnja, u toku 2014. godine davali lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke, pri čemu su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 143 851 eura i za isti iznos oštetili budžet Crne Gore.
  • “Fresh & Helthy” D.O.O. Podgorica i odgovornog lica u pravnom licu I.R, zbog osnovane sumnje da su počinili KD utaja poreza i doprinosa na način što su, kako se sumnja, u toku 2015. godine davali lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke, pri čemu su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 165 555 eura i za isti iznos oštetili budžet Crne Gore.
  • “Zeta Fruit” D.O.O. Podgorica i odgovornog lica u pravnom licu D.P, zbog osnovane sumnje da su počinili KD utaja poreza i doprinosa na način što su, kako se sumnja, u toku 2015. godine davali lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke, pri čemu su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11 762 eura i za isti iznos oštetili budžet Crne Gore.
  • “Zeta Trade”D.O.O. Podgorica i odgovornog lica u pravnom licu I.A, zbog osnovane sumnje da su počinili KD utaja poreza i doprinosa na način što su, kako se sumnja, u toku 2015. godine davali lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke, pri čemu su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30 621 eura i za isti iznos oštetili budžet Crne Gore.
  • “VD Fruit” D.O.O. Podgorica i odgovornog lica u pravnom licu V.V, zbog osnovane sumnje da su počinili KD utaja poreza i doprinosa na način što su, kako se sumnja, u toku 2015. godine davali lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke, pri čemu su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3 654 eura i za isti iznos oštetili budžet Crne Gore.

Uhapšeni su privedeni Osnovnom državnom tužiocu.

Izvor: Cafe del Montenegro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *