Qatar Airways ima najduži let na svijetu: Putnici prođu 10 vremenskih zona

U Auckland na Novom Zelandu juče je sletio avion Boeing 777-200LR Qatar Airlinesa koji je tako nakon 17 sati i 30 minuta leta po polijetanju iz Dohe dotakao tlo. Time je uspostavljena najduža redovna avio-linija na svijetu jer je udaljenost Aucklanda i Dohe 14.563 kilometara.

Dosad je titulu najduljeg leta na redovnoj liniji držala Air India koja povezuje izravnim letom bez zaustavljanja Delhi i San Francisco.

Boeing 777 koji je juče sletio iz Dohe u Auckland ima kapacitet od 42 sjedišta u poslovnoj klasi i 217 sjedišta u ekonomskoj klasi. Zbog dugog trajanja leta, u njemu su bila četiri pilota i 15 članova kabinskog osoblja. Putnicima je pri tome podijeljeno 1100 šoljiva kafe, 2000 hladnih pića i 1036 jela.

Avion je dobio tradicionalnu dobrodošlicu za prvi let, prskanje vatrogasnim vodenim topovima s piste.

Singapur Airlines iduće godine namjerava da preuzme titulu najdužeg nonstop leta linijom od Newarka do Singapura. To će biti hiljadu kilometara i dva sata duži let od ovog.

Poslovni dnevnik

Check Also

Otvorena renovirana ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj ulici u Podgorici

Nakon uspješno realizovanih radova na adaptaciji objekta i njegovom opremanju, ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *