Adris želi da preuzme Dunav osiguranje?

Dodajte komentar

Regionalni portal SEEbiz iz nezvaničnih izvora saznaje da Adris Grupa, odnosno Croatia osiguranje koje je u većinskom vlasništvu rovinjske grupacije, pokazuje interes za preuzimanje Dunav osiguranja (DNOS).

Iz rovinjske kompanije u više su navrata najavili kako žele da osnaže svoju poziciju na regionalnom tržištu osiguranja. U odgovoru na upit SEEbiza to su i ponovili, ne negirajući ove navode.

„Novih činjenica nema, možemo tek ponoviti da nam je, kao i u svim našim drugim poslovima tako i osiguranju, cilj da postanemo regionalni lider. Uz organski rast, ne isključujemo i mogućnost akvizicija u tom dijelu posla“, izjavila je za SEEbiz Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris Grupe.

Osim u Srbiju, Adris je zainteresovan i za širenje u Sloveniju gdje je već stekao značajan udio u Savi Re, ali je slovenački regulatorni organ odbio za sada da izda dozvolu za povećanje udjela. Nedavno su beogradski mediji špekulisali kako bi Vlada Srbije mogla za Dunav tražiti oko 110 miliona EUR, ali izvori SEEbiz-a navode da bi 60 miliona EUR bila maksimalna cijena za većinski paket akcija. Privatizacija Dunav osiguranja jedan je od zahtjeva MMF-a, a prema ranije preuzetim obvezama, privatizacija Dunava trebalo bi da se okonča u drugoj polovini ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *