Rekordna ulaganja u ruske obveznice

Dodajte komentar

Ulaganja u ruske obveznice dostigla su rekord zbog poboljšanja odnosa Rusije i SAD-a i rasta cijena nafte, piše “Financial Times”.

Posljednje nedjelje januara priliv kapitala u fondove ruskih obveznica iznosio je 140 miliona dolara.

Od izbora Donalda Trampa za predsjednika SAD-a Rusija je u svoje aktive privukla ukupno oko 700 miliona dolara, prenose RIA Novosti.

Zahvaljujući prilivu kapitala porasli su indeksi na berzi. Od izbora Trampa za predsjednika indeks MSCI Russia porastao je za 19 odsto.

Ekonomisti Banke Amerike ocjenjuju da postoji velika vjerovatnoća da se “sukob” između Rusije i Zapada završi početkom 2018. godine. Takve prognoze su vezane, kao prvo, za rast nezadovoljstva zbog antiruskih sankcija u Evropi, a kao drugo, za spremnost Trampove administracije na kompromis s Moskvom.

Rusko-američki odnosi će se, izgleda, popraviti. S obzirom na to da će se inflacija najvjerovatnije smanjivati i da će Centralna banka ove godine možda nekoliko puta smanjiti kamate, smatramo da će se stanje ruskih obveznica na tržištu popraviti”, rekao je za “Financial Times” Win Thin, analitičar kompanije “Brown Brothers Harriman”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *