Ron Pol: Na pomolu je nova finansijska katastrofa

Dodajte komentar

Sve procjene Rona Pola, kandidata za američkog predsjednika 2012. i svojevrsnog libertarijanskog gurua, do sada su se obistinile. Ovog puta upozorava na novu ekonomsku krizu i fatalni kolaps u Americi.

Ako je bivši pepublikanski kogresmen iz Teksasa Ron Paul u pravu, ekonomski Sudnji dan je već stigao. Drugi finansijski “balon” će uskoro pući, i niko ništa u vezi sa tim ne može učiniti. Svoju teoriju on bazira na tome kako su Federalne rezerve tokom krize i prvog finansijskog “balona” 2008. i 2009. štampale milijarde dolara bez pokrića. To je tada spasilo Ameriku, ali i utrlo put za novu svjetsku krizu svega desetak godina kasnije.

Pol je rekao kako će Tramp biti optužen za tu katastrofu. Baš kao što su svi krivili Obamu zbog finansijskog sloma 2009. godine, ovaj put, kaže on: “Trump će nepravedno biti optužen”.

Bivši kongresmen je rekao kako se nada da će Tramp uspjeti da napravi neku promjenu koja bi mogla da zaštiti američku budućnost, ali je i istakao da dio Trampovog osoblja ima direktne veze sa Vol Stritom.

Pored toga, izrazio je i zabrinutost zbog Trampovog rata protiv “radikalnog islama” koji on, kako kaže, ne može dobiti, jer to je rat protiv ideologije, slično bezuspješnom pokušaju Amerike da pobijedi komunizam.

On vjeruje kako se Trapm kreće u dobrom pravcu kada je u pitanju izlazak iz Traspacifičkog sporazuma u trgovini sa Azijom i da je time zaštitio američke interese. On se nada da će Tramp naložiti i povlačenje američkih vojnika iz najmanje sedam zemalja gdje su trenutno angažovani u vojnim sukobima. za njega su žarišta poput Ukrajine i Sirije važna za Ameriku.

Pol, koji nikada nije podržavao Trumpa zabrinut je za Trumpov ego, pitajući se koliko će on djelovati na njegove impulse u pogledu rekacija na radikalni islam. Pol je podsjetio svoje gledaoce da je jedan od načina stvaranja džihadista i taj da se umjereni muslimani stalno tjeraju u radikalizam vojnim akcijama koje Amerika izvodi u inostrantsvu. “Tačno tu stvar i Tramp radi sada“, kaže on.

On je pohvalio bivšeg predsjednika Obamu za normalizaciju odnosa sa Kubom i nada se da će i Trmap u pogledu svojih strateških odluka zadržati Obaminu politiku otvaranja prema svom najbližem južno karibskom susjedu.

Pol izričito tvrdi da je još jedan ekonomski kolaps Amerike neminovan. “Ono što nam stiže lošije je od 2008 i 2009. Puno gore.”

Ron je zaključio kako su centralne banke SAD-a veoma kreativne u izbjegavanju katastrofe, ali tome se predviđa skori kraj.

Katastrofa će se dogoditi u naredne dvije godine, a čak ni Donald Tramp ili Vladimir Putin ne mogu spriječiti novu krizu” – istakao je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *