Stripovi “Alan Ford” u digitalnom izdanju na Google Play Store

Dodajte komentar

Ukoliko ste odrastali sa Alan Ford stripovima, ili ste se pak u njiuhov humor zaljubili nešto kasnije, sada ih možete ponovo čitati na vašem mobilnom ili tablet uređaju. Google Play u svojoj ponudi ima i aplikaciju koja omogućava čitanje starih brojeva, takozvane klasik serije ovog stripa.

Alan Ford je nesumnjivo jedan od najpopularnijih stripova koji su se pojavili na našim prostorima. Dogodovštine grupe TNT i bradatog Broja 1 skrivenog u Cvjećari, autora Luciana Sechija i crtane od strane Roberta Raviole, bile su neizostavno štivo mnogim pripadnicima generacije koja je odrastala 70-ih i 80-ih godina, pa čak i kasnije.

Prvi brojevi stripa su digitalizovani i svaki je velik 15-16 MB. Nakon što preuzmete aplikaciju, instalirate na standardni način i pokrenete prikazuje se popis trenutno dostupnih stripova. Potrebno je samo odabrati željeni naslov stripa i on se otvara u novom prozoru. Stranice se listaju povlačenjem prsta lijevo ili desno. Isto tako povlačenje prsta prema gore otvara se pop-up “skoči na stranu”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *