Investitori suzdržani pred januarski izvještaj s tržišta rada

Dodajte komentar

Američke berze nisu zabilježile značajnije promene na jučerašnjem trgovanju, uoči današnje objave mjesečnog izvještaja sa tržišta rada.

Dow Jones je okončao trgovanje u neznatnom minusu na nivou od 19.884,9 poena – Merck je predvodio dobitnike s rastom većim od 3%, dok je UnitedHealth Group bio vodeći gubitnik. S&P 500 je blago porastao na 2.280,9 poena, uz najveći doprinos sektora nekretnina, dok su telekomunikacione akcije u prosjeku pale 1,2%. Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, blago je oslabio na 5.636,2 poena.

Evropske berze zatvorile su jučerašnje trgovanje pretežno u minusu, nakon što je Bank of England zadržala kamatne stope na istom nivou, ali povećala prognozu rasta britanske ekonomije za 2017. godinu. Objave kvartalnih rezultata kompanija AstraZeneca i Novo Nordisk učinile su sektor zdravstvene zaštite najvećim gubitnikom. Njemački DAX je oslabio 0,3% na nepunih 11.628 poena, a najveći pad su zabilježili Deutsche Bank i Siemens. DB je objavio kvartalni rezultat ispod očekivanja, dok se juče bio ex-dividend dan za akcije Siemens-a. Francuski CAC je neznatno pao na 4.794,3 poena dok je britanski FTSE zabilježio rast od pola procenta na 7.140,8 poena.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *