Google testira nove telefone kojima će napasti Apple i Samsung

Google već testira naslednike Pixela i Pixela XL, a u pripremi je i Pixel 2B koji bi trebalo a ima slabiji hardver i manju cijenu.

Google je prošle godine “penzionisao” Nexus brand pa su predstavili Pixel pametne telefone s kojima su krenuli u bitku za mobilno tržište te je većina tehnoloških novinara zadovoljna njihovim uređajima. Ova kompanija već testira nove modele i naslednike Pixela i Pixela XL kojima će napasti Apple, Samsung i ostale mobilne kompanije, a u poslednje vrijeme pojavile su se i informacije kako Googleovci planiraju da predstave i jeftiniji model kojim će pokušati da privuku veći broj korisnika.

Trenutno se testira nekoliko modela procesora koje bi trebalo da imaju ovi telefoni – među njima je i najjači model Snapdragona čije je zalihe Samsung navodno rezervisao do aprila te Intelov procesor, ali Googelovci navodno razvijaju i sopstveni procesor koji bi mogao da pokreće ovogodišnje ili neke buduće modele Pixel telefona.

U novim telefonima Google će veliku pažnju posvetiti kameri, ali ne treba očekivati veću rezoluciju, već još bolji senzor, mogućnost snimanja još kvalitetnijih fotografija u uslovima slabijeg osvjetljenja i neke nove mogućnosti. Ostale opcije uključuju i napredniju grafiku, više memorije te vodootpornost, što je opcija koju ima sve više top modela pametnih telefona.

Trenutno nema informacija o dijagonalama ekrana Pixela 2 i Pixela 2XL, ali ekrani će vjerovatno biti iste ili slične veličine kao i njihovi prethodnici predstavljeni krajem prošle godine – 5 i 5,5 inča.

Ono što se neće svidjeti korisnicima koji razmišljaju o kupovini nove generacije Googleovih telefona (čije predstavljanje možemo očekivati nakon najave novih iPhonea, negdje u oktobru ) jeste cijena, jer bi, ako su posljednje glasine istinite, Pixel 2 trebalo da bude 50 dolara skuplji te bi tako njegova početna cijena iznosila čak 700 dolara.

Što se jeftinijeg Pixela tiče, Googleovci testiraju nekoliko njegovih verzija te bi ovaj uređaj, naravno, trebalo da ima dosta slabiji hardver i primarno će biti namijenjen tržištima u razvoju na kojima će mu najveća konkurencija vjerovatno biti jeftiniji telefoni kineskih kompanija.

Check Also

Deripaska pomaže u borbi protiv korona virusa

Najmodernija laboratorija za PCR testove, vrijedna 340.000 eura, zvanično otvorena u domu zdravlja u Kotoru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *