Addiko Banka podržala učešće predstavnika Crne Gore na Specijalnoj Olimpijadi

Dodajte komentar

Addiko Banka podržala je učešće predstavnika Crne Gore na Specijalnoj Olimpijadi, koja će se održati u Austriji od 14-25. marta ove godine, i donirala dio potrebnih sredstava za kupovinu sportske opreme za takmičare sa smetnjama i teškoćama u intelektualnom razvoju.

U društveno odgovornom poslovanju Addiko banke posebno mjesto ima doprinos novim mogućnostima za razvoj društva i poboljšanje kvaliteta života. Ovom prilikom banka je pružila finansijsku podršku NVO Specijalna Olimpijada Crne Gore, koja okuplja preko 450 djece i odraslih
sa smetnjama i teškoćama u intelektualnom razvoju, sa ciljem njihove inkluzije i unaprjeđenja kvaliteta njihovog života kroz sportske aktivnosti“, saopštili su iz banke.

Sredstva u iznosu od 2000 eura su namijenjena kupovini dijela potrebne opreme (skije, jakne, pancerice, kape, naočare i rukavice) za 6 sportista SOCG koji sačinjavaju dio tima koji će po treći put učestvovati na Svjetskim zimskim igrama Specijalne Olimpijade 2017 i predstavljati Crnu Goru.

Addiko Bank AD Podgorica već niz godina izdvaja sredstva za podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz podršku radu vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih institucija, s posebnim fokusom na djecu i institucije koje vode računa o njihovom organizovanom vaspitno-obrazovnom razvoju i njihovoj socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti. Tokom 2016. godine banka je učestvovala u nizu humanitarnih akcija, među kojima su prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice, podrška Centru za djecu i omladinu u Podgorici, donacija Fondaciji “Ognjen Rakočević” za pomoć osobama sa autizmom, i drugo“, navode iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *