Tužba zbog Hiltona

Dodajte komentar

Preduzeće “Normal kompani”, koje je u vlasništvu podgoričkog investitora Žarka Burića, tužilo je pred Privrednim sudom Agenciju za izgradnju i razvoj Podgorice jer im Ministarstvo turizma zbog njihove odluke ne da upotrebnu dozvolu za hotel Hilton Crna Gora.

Vrijednost spora je, kako nezvanično saznaje Dan, 1,3 miliona eura.

Hilton, koji je otvoren u oktobru, još nema upotrebnu dozvolu, a investitor je podnio tužbu Privrednom sudu jer ih Agencija nije oslobodila naknada za komunalno opremanje, što su dužni da urade shodno zakonu koji je usvojen još 2013. godine, a po kome se hoteli sa četiri i više zvjezdica oslobađaju naknade za komunalno opremanje.

Ministarstvo turizma, na čijem je čelu sada Pavle Radulović, dva puta je odbilo zahtjev hotela Hilton za izdavanje upotrebne dozvole.

Poslednji put je dozvola za Hilton dobijena krajem oktobra a iz resornog ministarstva su naveli da ih je aktom od 21. oktobra 2016. godine Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice obavijestila da nijesu u mogućnosti da dostave potvrdu o regulisanju naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za rekonstrukciju i sanaciju postojećeg objekta hotela “Crna Gora hotel “Hilton Podgorica” s obzirom da nije izdata jer se nijesu stekli određeni uslovi. Hilton je sa probnim radom počeo početkom septembra a svečano je otvoren 3. oktobra. U izgradnju hotela, koji ima 180 soba, snek bar i cigaret bar uloženo je 47 miliona eura.

Hotel trenutno zapošljava 142 radnika a do kraja godine najavljeno je zaposlenje za još tridesetak.
Prvo ročište u ovom sporu zakazano je za 2.februar.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *