Mješovito kretanje svjetskih berzi u jeku korporativne sezone

Dodajte komentar

Američki indeksi okončali su jučerašnje trgovanje u promenljivom raspoloženju, nakon što su tokom dana dostigli nove rekorde, a investitori većinu pažnje usmjerili na nekoliko važnih korporativnih objava.

Od komponenata Dow-a kvartalne rezultate objavili su Ford i Caterpillar. Obije kompanije su podbacile na polju prihoda, potvrdivši opšti trend na tržištu da se veoma teško ostvaruju realizacije veće od prognoza analitičara. Posle trgovanja rezultate su objavile kompanije Alphabet, Intel, Microsoft i Starbucks.

Do sada je oko 30% kompanija iz sastava indeksa S&P 500 objavilo rezultate: 70% korporativnih objava je potuklo očekivanja u pogledu dobiti, a 56% kompanija je ostvarilo prodaju iznad očekivanja.

Dow Jones je porastao na jučerašnjem trgovanju 0,2% na 20.100,9 poena, indeks S&P 500 je pao 0,1% na 2.296,7 poena, dok je Nasdaq neznatno oslabio na 5.655,2 poena. I evropske berze su trgovanje okončale mješovitim rezultatima. Tehnološke akcije i sektor zdravstvene zaštite su predvodili dobitnike, dok je najveći gubitnik bio sektor osnovnih resursa. Nemački DAX je ojačao 0,4%, francuski CAC je pao 0,2%, dok je neznatno oslabio britanski FTSE.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *