Besplatne stvari na internetu koje morate da probate

Jedna od divnih stvari u vezi sa internetom je što na njemu skoro sve možete da nađete besplatno, i pritom ne mislimo na nelegalan softver i piratske filmove. Ovo je lista 14 stvari koje bi, ukoliko već niste, definnitivno trebalo da iskoristite:

1. Kursevi na fakultetima

Classcentral vam nudi sijaset besplatnih kurseva sa Harvarda, MIT, Stenforda… Možete da slušate predavanja iz molekularne biologije, naprednih operativnih sistema, ili o rastu superheroja i njihovom uticaju na pop kulturu. Tu su sve informacije potrebne da budete potpuno funkcionalan odrasli u današnjoj globalnoj ekonomiji.

2. Imejl adresa koja se samouništava

Sa 10MinuteMail adresom, možete da kreirate ekstremno privremeni nalog, koji će se samouništiti za deset minuta. Njen primarni cilj nisu prijetnje i ucjene, već prijavljivanje na razne sajtove, a da ne morate da se maltretirate sa spamom.

3. Ambijentalni zvuci za svaku priliku

Sajt ASoftMurmur nudi razne vrste lepih zvukova koji će vam obojiti svakodnevno sivilo.

4. Naučite sve jezike na svijetu

Već poznati Duolingo vam omogućava da naučite više od 20 jezika.

5. Mega-biblioteka dokumentaraca

Zahvaljujući servisima poput Netfliksa, dokumentarci doživljavaju pravi bum, a sajt DocumentaryHeaven nudi ogroman izbor, potpuno besplatno.

6. Nađite slušaoca

Svima nam je potreban neko, pjevao je Din martin, i većinu vremena nemamo ni vremena ni novca, a ponekad ni hrabrosti da nas neko sasluša. Na sajtu 7CupsOfTea naći ćete trenirane terapeute i željne slušaoce, ali uz napomenu – servis je na engleskom.

7. Automatske akcije i notifikacije

Ifthis,ThenThat je sajt na kome možete da se ulogujete, kreirate “recept”, ili programirate alarm kada god se dvije akcije u određenoj korelaciji dogode na netu. Na primjer, možete fotografije automatski da stavljate sa Fejsbuka na Dropbox nalog, ako tako namjestite. Ili možete da primate mejl svaki put kada neko pomene “mačku” na vašim lokalnim sajtovima za vijesti. Mogućnosti su neograničene.

 

8. Svi fontovi koje ste ikada željeli

Sajt LostType uvešće vas u predivan svijet spektakularnih fontova, besplatnih za korišćenje na koji god način hoćete.

9. Besplatno editovanje fotografija

Aplikacija Pixlr vam apsolutno besplatno, na desktopu i mobilnom, daje opcije za editovanje fotografija za amatere koji ne žele da ulaze u tajne Fotošopa.

Check Also

Šveđani u Hrvatskoj otvaraju najveću fabriku drvenih podova na svijetu

Švedski vlasnik fabrike podnih obloga Pervanovo Invest AB u Ogulinu gradi najsavremeniju svjetsku fabriku podnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *