Milović: Studenti Ekonomskog fakulteta se brzo zapošljavaju

Dodajte komentar

Principi na kojima funkcioniše rad Ekonomskog fakulteta omogućili su studentima da budu proaktivni učesnici, a ne pasivni posmatrači, saopštio je dekan Nikola Milović, navodeći da se studenti te univerzitetske jedinice relativno brzo izbore za svoje mjesto na tržištu rada.

Milović je rekao da se, u zavisnosti od privrednih kretanja, neki studenti Ekonomskog fakulteta za mjesto na tržištu rade izbore brže, a neki sporije.

On je dodao da neki studenti, na preporuku Fakulteta, počinju da rade još za vrijeme studija.

Kada govorimo o perspektivi ovog zanimanja, ekonomska nauka se stalno razvija, pa smo novi Nastavni plan nastojali da kreiramo po uzoru na svjetske standarde“, kazao je Milović u intervjuu za agenciju MINA a prenosi portal Antena M.

Prema njegovim riječima, da crnogorski studenti ne zaostaju za kolegama iz inostranstva, potvrđuje i nedavno održano najveće evropsko takmičenje u vještinama Euroskills 2016, na kojem su studenti Ekonomskog fakulteta osvojili prvo mjesto iz oblasti preduzetništva.

Naši studenti su ostavili iza sebe zemlje poputRusije, Austrije, Holandije i Švedske, koje su znatno razvijenije ekonomije, odnosno države u kojima je visoko obrazovanje na izuzetnom nivou razvoja“, saopštio je Milović.

On je naveo da se studenti Ekonomskog fakulteta obrazuju da shvate vrijeme u kojem se živi, i ono koje dolazi, a u kojem se sve više prihvata potreba sopstvenog usavršavanja i obrazovanja.

Kao društvo treba da prihvatimo da je odlazak na razmjenu kao i povratak u svoju zemlju, sastavni dio života i profesionalnog razvoja svakog pojedinca. Upravo ovaj princip afirmišemo kroz aktivnu međunarodnu razmjenu i svakodnevnu komunikaciju sa studentima“, pojasnio je Milović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *