Vujanoviću plata manja 195, Markoviću 174, Brajoviću 170 eura

Dodajte komentar

Administrativni odbor donio je danas rješenje da se smanje zarade najviših državnih funkcionera, poslanika, članova Vlade i čelnika pojedinih državnih i pravosudnih institucija.

Oko 800 državnih funkcionera će manje plate primati do 31. decembra sljedeće godine, a od smanjenja zarada državna kasa će biti punija za 1,6 miliona eura.

Zarade su osam odsto umanjene predsjedniku Crne Gore, predsjedniku, potpredsjedniku i poslanicima u Skupštini Crne Gore, premijeru i članovima Vlade.

Tako će predsjedniku države Filipu Vujanoviću plata biti manja 195 eura, premijeru Dušku Markoviću 174, a ministrima oko 149 eura.

Predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću plata će biti manja 170, njegovim savjetnicima 107, a potpredsjednicima 144 eura.

Poslanici će primati 139 eura manju platu.

Podsjećamo, Vlada je krajem godine donijela odluku o smanjenju zarade javnim funkcionerima za osam odsto, a biće smanjene i naknade za majke sa troje djece.

Što se tiče zarada ostalih zaposlenih u državnoj upravi nema promjena, dok će naknade za majke sa 336 eura biti smanjene na 264, a one sa 192 eura na 144.  Na majke Vlada štedi 16,5 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *