Crnogorska delegacija počela razgovore o novom kreditu

Dodajte komentar

Crnogorska delegacijaje u Beču na konferenciji Juromani, koja je završena prekjuče počela pregovore oko zaduživanja države koje je u ovoj godini planirano do 455 miliona eura saopštili su juče Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Predstavnici Ministarstva finansija su održali niz sastanaka sa potencijalnim partnerima, ali kako je riječ tek o inicijalnim pregovorima, isuviše je rano da bi govorili o konkretnim aranžmanima. Razgovori će biti nastavljeni, a javnost će biti upoznata kada se pregovori finalizuju, kazali su iz ovog resora u odgovoru na pitanje kada će biti izvjesno da li ćemo se kod koga i u kom iznosu zadužiti.

Podsjetimo da je Vlada na sjednici od 12. januara usvojila platformu za učešće na konferenciji u Beču u kojoj se kaže da su planirani sastanci sa predstavnicima Erste banke, Sosiete ženeral banke,
Dojče banke i OTP banke. Tada je takođe saopšteno da se razgovara i sa drugim finansijskim institucijama i fondovima o mogućim razgovorima o zaduženju za budžet države po povoljnijim uslovima.

Na konferenciji u Beču koja tradicionalno okuplja oko 1.000 investitora iz cijelog svijeta crnogorsku dele gaciju su činili ministar finansija Darko Radunović i predstavnici Ministarstva Nikola Vukićević i Dragan Darmanović.

Na konferenciji je razgovarano o trenutnoj ekonomskoj situaciji, pitanjima koja se tiču nestabilnog ekonomskog i finansijskog tržišta kao i izgledima za ekonomiju Centralne i Istočne Evrope.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *