Đukanovića nema na Forbsovoj listi

Dodajte komentar

Milo Đukanović, ni bilo koji član njegove porodice, nijesu na listi Forbsa, niti je ugledni magazin pisao o bogatstvu koje posjeduju, saopštio je portal N1 info. Naveli su da su 12. januara objavili tekst o najbogatijim osobama u Bosni i Hercegovini i regionu, koji su prenijeli brojni regionalni mediji, a u kojem je magazin Forbs pogrešno naveden kao izvor informacije u vezi sa bogatstvom porodice bivšeg premijera.

Izvor informacije u tekstu je Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ) koji je 2009. godine objavio tekst u vezi sa imovinom koju posjeduje porodica Đukanović, tačnije Milo, njegov brat Aco, te sestra Ana i sin Blažo. Greškom uredništva portala ba.n1info. com propušteno je da se ICIJ navede kao izvor objavljene informacije navodi se u saopštenju portala N1 info i objašnjava da je povod za pisanje članka bila lista najbogatijih ljudi na svijetu, koju magazin Forbs tradicionalno objavljuje, te da je članak napisan na osnovu informacija iz više izvora, pri čemu je magazin Forbs pogrešno naveden kao izvor.

Uredništvo portala N1 info izvinjava se zbog nepotpunog i nepreciznog navođenja svih izvora u prethodno objavljenom tekstu i eventualnih nesporazuma nastalih zbog pogrešnog referiranja na magazin Forbs.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *