Za podršku malom biznisu 20 miliona eura

Dodajte komentar

Predstavnici Evropskog investicionog fonda (EIF) i Crnogorske komercijalne banke (CKB) potpisali su juče ugovor o garanciji za podršku malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori, u okviru Programa za razvoj preduzetništva i inovativnost na Zapadnom Balkanu.

Kako je saopšteno, ugovor ima za cilj da pod povoljnim uslovima, u naredne dvije godine, olakša malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori pristup finansiranju davanjem kreditnog pokrića za portfolio od 20 miliona eura.

Ova garancija će malim i srednjim preduzećima poboljšati pristup finansiranju i podržati ih u njihovoj ulozi najvažnijih pokretača rasta lokalne ekonomije”, kazao je direktor za garancije, obezbjeđenja i mikrofinansiranje EIF-a Alessandro Tappi.

Glavni izvršni direktor CKB-a Szabolcs Horvath rekao je da su za potrebe ovog programa interno razvili EU plus terminski kredit, uz meki kolateral kao sredstvo obezbjeđenja.

Vjerujemo da će ovaj instrument dati dodatni podsticaj razvoju malih i srednjih preduzeća i crnogorske ekonomije u cjelini“, naveo je Horvath.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *