Poljaci ponudili 2,5 miliona za Montekargo

Dodajte komentar

Poljska kompanija OT Logistics ponudila je 2,5 miliona eura za kupovinu 51 odsto akcija u državnoj kompaniji Montekargo, a najavila je i investicije od 2,55 miliona eura.

To je dio ponude koju je juče otvorila Tenderska komisije za privatizaciju.

Poljaci su jedini koji su dostavili ponudu. Ukoliko naredne tri godine ispune sve obaveze, moći će da steknu pravo da dokapitalizacijom dobiju nove akcije kao i da od državnih fondova otkupe njihove.

“Montekargo” je dio bivše Željeznice Crne Gore, a bavi se prevozom tereta.

Kompanija je ponudila realizaciju investicionog programa koji uključuje nabavku dvije višesistemske lokomotive Simens Vectron, lokomotiva i pripadajućih IT rješenja u ukupnom iznosu od 2.550.000 eura. Biznis planom je predviđeno značajno jačanje pozicije kompanije u sektoru međunarodnog prevoza i logistike kroz postizanje liderske pozicije na koridoru Baltik-Jadran povećanjem tržišnog učešća do 50 odsto na tržištu pretovara poljoprirednih tereta u pomorskim lukama kao i dupliranjem prevoza tereta “Montekarga“, navedeno je u saopštenju Tenderske komisije.

Ponuđač je naveo i da je će preuzeti obavezu poštovanja Opšteg, Granskog i Kolektivnog ugovora u periodu od najmanje tri godine.

Tenderska komisija će kako je saopšteno, u saradnji sa izabranim savjetnikom i u skladu sa definisanom procedurom, u prvoj fazi evaluacije ponude, izvršiti ocjenu formalne ispravnosti, kvalifikovanosti ponuđača i ispunjenosti zahtijevanih uslova utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima.

Prema podacima sa sajta poljske kompanije, OT Logistics pruža usluge transporta, špedicije i logističke usluge u Poljskoj, centralnoj i zapadnoj Evropi. OT Logistics kupio je u julu 2015. godine 20 odsto udjela Luke Rijeka, a sada je bio zainteresovan i za Luku Bar ali nije predao ponudu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *