Guverner Žugić primio rukovodstvo Prve banke AD Podgorica

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić, sa saradnicima, sastao se danas sa Tarikom Telaćevićem, glavnim izvršnim direktorom Prve banke AD Podgorica. Na sastanku je razgovarano o tekućoj situaciji i aktuelnim trendovima u finansijskom i bankarskom sektoru u Crnoj Gori, kao i ulozi Prve banke u njemu.

Guverner Žugić je u uvodnom izlaganju istakao da je CBCG otvorena za stalnu i intenzivnu komunikaciju sa bankama, sa ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa, posebno u dijelu snaženja bankarskog sistema i održanja finansijske stabilnosti.

Telaćević je upoznao rukovodstvo CBCG sa stanjem u Prvoj banci i predstavio osnovne parametre poslovanja, ranjivosti kao i modalitete u njihovom razrješavanju. Zaključeno je da banka ispunjava propisane parametre i da će u budućem periodu, uz određena poboljšanja, zajedno sa ostalim bankama doprinositi kreiranju stabilnog i zdravog bankarskog sistema.

Guverner Žugić je zaključio da CBCG vodi proaktivnu politiku čiji je cilj dobro kapitalizovan, zdrav i održiv bankarski sistem u kojem je naglašen značaj svake banke pojedinačno. Najavljen je nastavak intenzivne saradnje na operativnom nivou i puna podrška planiranim aktivnostima Prve banke u mjeri ingerencija i nadležnosti CBCG.

Check Also

Triglav neće dijeliti dividendu

Na 45. Skupštini akcionara Triglav Zavarovalnice, održanoj 02. juna 2020. godine, akcionari su usvojili rezoluciju …

One comment

  1. zasto je ovo vijest, kada je ovo regularna aktivnost… mozda zugicu nedostaje pohvaljjivanje/ podrska kafane, ali koga briga sto gubi vrijeme bankarima da bi prodao pricu da eto sve drzi pod kontrolom kada mu je schoen prije dva dana izjavio da je ocjena za bankarstvo od omiljenih inostranih investitora smanjena, sta god to znacilo ako uopste treba nesto da znaci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *