13 najboljih citata sa konferencije Spark.me 2016.

Dodajte komentar

Spark.me, jedna od najvećih marketing konferencija u Jugoistočnoj Evropi, održaće se, po peti put, 29. i 30. maja 2017. godine u hotelu Mediteran u Budvi pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije nacionalnog .ME domena. Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mjestu okuplja lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije, inovacija i marketinga, startapove i ljude željne znanja. Spark.me 2016. je okupio 550 učesnika iz 19 država.

U susret Spark.me 2017, prisjetimo se najboljih momenata sa prošlogodišnje konferencije.

  • „Kada podijelite trenutak sa nekim, čin dijeljenja postaje značajniji od samog trenutka.“ – Brajan Solis (Brian Solis), jedan od najpoznatijih marketing stručnjaka, analitičara i pisaca na svijetu. Solis je glavni analitičar u konsultantskoj kući Altimeter Group, koja se bavi istraživanjima u oblasti novih tehnologija, društvenih medija i privatnosti podataka na Internetu.
  • „Kada pripremate intervju, pronađite jednu stvar koja vašeg sagovornika čini uzbuđenim!“ – Veronika Belmont (Veronica Belmont), Internet zvijezda iz San Franciska, članica borda direktora kompanije about.me i savjetnica brojnih startapova. Sa više od 1,7 miliona pratilaca na Tviteru, Belmontova je jedna od najuticajnijih osoba iz svijeta tehnologije na društvenim mrežama.
  • „Pitanje otvorenosti nije ‘Da li?’, već ‘Kako?’. Takođe, nije ‘Kada?’, već ‘Sada!’.“ – Sara Roso (Sara Rosso), direktorica marketinga u Automatticu, kompaniji koja je kreirala WordPress.com, najpopularniji onlajn servis za hosting veb sajtova koji koriste WordPress platformu.
  • „Ne razmišljam previše koja je to nova velika stvar. Samo slušam preduzetnike. Oni su ti koji razrađuju ideju, a ne ‘venture’ kapitalisti.“ – Toni Konrad (Tony Conrad), serijski preduzetnik iz San Franciska i investitor u neke od najvećih tehnoloških startapova današnjice. Konrad je osnivač i izvršni direktor kompanije about.me, onlajn platforme koja korisnicima omogućava da na jednostavan način, kreiranjem ličnog veb sajta, predstave sebe onlajn.
  • „Privatnost je najvažniji aspekt svake aplikacije za razmjenu poruka!“ – Endrju Song (Andrew Song), menadžer proizvoda u Facebooku, najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu. Song je zadužen za razvoj Facebook Messenger aplikacije, jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija za razmjenu poruka.
  • „Ako se ne borite za privatnost, izgubićete je!“ – Eni Mašon (Annie Machon), bivša agentica   MI5, britanske domaće kontraobavještajne i bezbjednosne agencije. Danas je prepoznata kao  pisac, analitičar, međunarodni govornik i stručnjak u oblastima bezbjednosti, privatnosti, slobode štampe i medija, borbe protiv terorizma i rata protiv narkotika.
  • „Marketing pomoću uticajnih onlajn korisnika („Influencer Marketing“) daje rezultate jedino kada pronađete osobu koja je veoma strastvena.“ – Denika Kombol (Danica Kombol), izvršna direktorka Everywhere Agency, američke marketinške agencije specijalizovane za društvene medije i rad sa uticajnim onlajn korisnicima.
  • „Prerano uvođenje novog proizvoda na tržište može biti podjednako loše kao uvođenje pogrešnog proizvoda.“ – Dejv Hejns (Dave Haynes), član investicionog tima Seedcampa, fonda sa sjedištem u Londonu specijalizovanog za prvu rundu investiranja u startapove.
  • „Ključna osobina dobre onlajn komunikacije je osjećaj da poznajete osobu koju, u stvari, nikada niste vidjeli uživo.“ – Frenk Gruber (Frank Gruber), osnivač portala Tech.Co (ranije poznat kao Tech Cocktail), novinar, i biznis anđeo iz Las Vegasa/Vašingtona.
  • „Ako startap od investitora dobije malo novca i mnogo ljubavi i podrške, to je vrednije nego da dobije veliku investiciju.“ – Džon Bredford (Jon Bradford), suosnivač F6S (startap zajednice koja okuplja više od milion startapova i njihovih osnivača, te na svojoj onlajn platformi pruža informacije o resursima koji su im potrebni za razvoj) i Tech.eu (tehnološkog bloga koji na jednom mjestu donosi novosti i priče o evropskoj tehnološkoj industriji).
  • „Živimo u svijetu u kom je preduzetništvo sinonim za opstanak.“ – Marvin Liao (Marvin Liao), partner u jednom od najpoznatijih američkih startup akceleratora, 500 Startups iz Silicijumske doline.
  • „Ne treba da se plašimo tehnologije! Ona je nastala kako bi poboljšala kvalitet našeg života!“ – Pol Papadimitriu (Paul Papadimitriou), osnivač Intelligencr, kompanije koja pomaže organizacijama u formulisanju i implementaciji inovacionih strategija.
  • „Cilj liderstva nije stvaravanje pratilaca, već stvaranje novih lidera.“ – Skot Morison (Scott Morrison), bivši direktor marketinga u kompanijama Diesel, Levi’s i Activision. Morisonov novi poslovni poduhvat je „The Boom!“, pokret koji ima za cilj da omogući liderima, njihovim timovima i organizacijama u cjelini da sagledaju nove perspektive i savladaju nove alate, kako bi pokrenuli nove intuitivne i kreativne projekte.

Izdvojili smo samo neke od najzanimljivijih citata sa prošlogodišnje konferencije. Predavanja možete u cjelosti pogledati na Spark.me YouTube kanalu, na adresi https://www.youtube.com/channel/UCaiH1Z7jGg6qg87aBdJKwTw/videos

Puna cijena karte za konferenciju Spark.me 2017. je 300€, i može se kupiti na sajtu www.spark.me. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima u toku oba dana konferencije, ručak u hotelu Mediteran na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem prve noći konferencije. Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja. Do 12. februara važi specijalna promotivna ponuda (Super Early Bird), pa je kartu moguće kupiti za svega 150€. Spark.me je događaj koji se ne propušta, zato na vrijeme obezbjedite kartu i iskoristite priliku da uživate u spektakularnim predavanjima velikih svjetskih imena iz svijeta tehnologije, startapova, inovacija i marketinga!

inmagazin

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *