Počinje Javna rasprava o Master planu gasifikacije Crne Gore

Dodajte komentar

Javna rasprava o Master planu gasifikacije Crne Gore, sa Izvještajem o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, počinje danas i trajaće do 16. februara 2017. godine, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Centralni okrugli sto u okviru javne rasprave biće održan na Cetinju 06. februara 2017. godine sa početkom u 13h, u zgradi Prijestonice (Bajova 2, II sprat, sala za sastanke).

Cilj javne rasprave je da se svi zainteresovani subjekti upoznaju sa trenutnim nacrtom Master plana gasifikacije Crne Gore, koji je odobren u sklopu desetog poziva Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF). Podsjećamo, WBIF je Crnoj Gori odobrio grant za izradu Master Plana gasifikacije u iznosu od 550.000 eura.

Master plan gasifikacije predstavlja presjek stanja kada je u pitanju tržište gasa u Crnoj Gori, kao i institucionalne mjere koje je potrebno sprovesti na nivou ministarstva i regulatora zaduženih za ovu oblast.

Takođe, na osnovu člana 9 Zakona o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, Ministarstvo ekonomije je donijelo Rješenje o izradi strateške procjene uticaja na životnu sredinu za studiju Master plan gasifikacije Crne Gore, a na osnovu kojeg je pripremljen nacrt izvještaja.

Nacrt dokumentacije se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva ekonomije: http://www.mek.gov.me.

Pozivaju se svi zainteresovani subjekti da dostave svoje komentare i sugestije do 16.02.2017. godine na e-mail adresu: [email protected] ili na adresu: Ministarstvo ekonomije, Rimski trg broj 46, 81000 Podgorica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *