Kako progurati svoj brend: Samo pobijedite na predsjedničkim izborima

Dodajte komentar

Procjenjuje se da je vrijednost Trampovog brenda trećina njegove cjelokupne imovine procjenjene na tri milijarde dolara.

Donald Tramp već zarađuje od svoje predsjedničke pobjede. Otkada je pobijedio na izborima u novembru, vrijednost njegove imovine se značajno povećala.

Pored rasta vrijednosti imovine, potražnja za svim što nosi njegovo ime – od stanova do hotela je takođe velika.

Ovo je samo jedna pobjeda kapitalističke zemlje, kada se pobjeda na predsjedničkim izborima povezuje sa privatnim brendom i korporacijama”, kaže Gvenda Bler, Trampov biograf.

Ali dok se Tramp priprema da položi zakletvu njegov tim ima problema kako da obuzda profit, i pritom obsmisli kritike da Tramp koristi svoju pobjedu za biznis. Planovi za to su iznijeti srijedu, mada se Tramp protivi cijepanju kompanije na način na koji stručnjaci ukazuju. Novi američki predsjednik sve svoje poslove u kompanijama predao je sinovima i porodici. Dokaz su bile stotine papira prezentovanih na konferenciji za novinare a koje su pripremili njegovi advokati u kojima iznosi planove o predaji biznisa drugima.

Ali njegov sin od novemvbra putuje svijetom i svima hvali Trampov brend. Erik Tramp je tako posjetio Urugvaj gdje je lokalni Trampov projekat za stanovanje zabilježio rast od 20 odsto. Sam Tramp je odmah posle pobjede hvalio da mu je kompanija u boljem stanju nego ikada, a nedavo je otvorio i hotel u Vašingtonu.

Povećanje brenda uslijedilo je posle pada tokom predsjedničke kampanje kada je Tramp bio izložen raznim napadima.

Robert Danker predjsednik kompanije za nekretnine u Njujorku kaže da je ovo zlatni brend jer nikada nijedan Rokferel ni Dizni nije uspio da dođe u Bijelu kuću.

Sam Tramp zna vrijednost svog brenda. Po njegovom priznaju on je vrijedan trećinu njegove cjelokupne imovine vrijedne 10 milijardi dolara. Njegovo ime ostaje vezano za rijaliti Šegrt, ali i za njegove golf terene.

Newsweek

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *