Ryanair skinuo sa trona Lufthansu

Irska aviokompanija Ryanair prošle godine je po broju prevezenih putnika sa trona skinula njemačku aviokompaniju Lufthansa. Njemačka aviokompanija je prošle godine prevezla 109,7 miliona putnika, a avionima irskog low cost avioprevoznika je letjelo 117 miliona. Oba prevoznika su u odnosu na 2015. godinu zabilježila rast broja putnika.

Iz njemačke aviokompanije su saopštili da su prošle godine zabilježili 1,8-postotni rast broja putnika, dok su u Ryanairu imali 15-odstotni rast, izvijestio je Reuters. Irski prevoznik je putnike uglavnom privukao niskim cijenama avio karata.

Prošle godine dobre rezultate zabilježile su i druge low-cost kompanije. Prema pisanju Reutersa, u norveškom Air Shuttleu zabilježili su 29 miliona putnika, što je 14 posto više nego godinu dana ranije, a u Wizz Airu 22,7 miliona ili 19 posto više nego u 2015. godini.

EasyJet, kojeg su više od konkurenata pogodili štrajkovi u Francuskoj, a i turisti su zbog straha od terorističkih napada izbjegavali određene destinacije, zabilježio je rast broja putnika od 6,6 odsto. Prošle godine, EasyJetom je putovalo 74,5 miliona putnika.

Check Also

Rimac Nevera “uništila” Lucid i Teslu u brzini punjenja

Hrvatska kompanija Rimac Nevera apsolutni je hit u svijetu automobila i automobilske tehnologije, a njen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *