Ryanair skinuo sa trona Lufthansu

Irska aviokompanija Ryanair prošle godine je po broju prevezenih putnika sa trona skinula njemačku aviokompaniju Lufthansa. Njemačka aviokompanija je prošle godine prevezla 109,7 miliona putnika, a avionima irskog low cost avioprevoznika je letjelo 117 miliona. Oba prevoznika su u odnosu na 2015. godinu zabilježila rast broja putnika.

Iz njemačke aviokompanije su saopštili da su prošle godine zabilježili 1,8-postotni rast broja putnika, dok su u Ryanairu imali 15-odstotni rast, izvijestio je Reuters. Irski prevoznik je putnike uglavnom privukao niskim cijenama avio karata.

Prošle godine dobre rezultate zabilježile su i druge low-cost kompanije. Prema pisanju Reutersa, u norveškom Air Shuttleu zabilježili su 29 miliona putnika, što je 14 posto više nego godinu dana ranije, a u Wizz Airu 22,7 miliona ili 19 posto više nego u 2015. godini.

EasyJet, kojeg su više od konkurenata pogodili štrajkovi u Francuskoj, a i turisti su zbog straha od terorističkih napada izbjegavali određene destinacije, zabilježio je rast broja putnika od 6,6 odsto. Prošle godine, EasyJetom je putovalo 74,5 miliona putnika.

Check Also

CBCG: Prethodnu godinu obilježila intenzivna kreditna aktivnost banaka

Novoodobreni krediti tokom 2022. godine iznosili su skoro 1,5 milijardi eura, što je za preko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.