10 najboljih aviona 2016. godine

Dodajte komentar

Avio industrija se u proteklih nekoliko decenija značajno promijenila i unaprijedila, a pred nama su brojna čuda koja će nas iznenaditi i olakšati nam život. Novi koncepti u ovoj sferi otkrivaju se svake godine, a kada govorimo o svijetu luksuznih aviona, 2016.godina je bila sjajna. Predstavljamo vam top 10 aviona otkrivenih prošle godine, koji vas mogu odvesti i do sedmog neba.

10. Embraer Lineage 1000

Svi mi uživamo u luksuznim avionima, ali moramo biti realni – udoban i komforan, tih let se ne može porediti sa bilo čim. Embraer kompanija skoro je predstavila svoj Lineage 1000 business džet, koji je razvijen sa ciljem da ljudima predstavi novi način uživanja u letu, zahvaljujući velikim prozorima u čitavoj kabini, modernim pogodnostima i uopšte prijatnom iskustvu letjenja.

 

9. Lilium Jet

Sljedeći na našoj listi je Lilium Jet, koji će biti prvi sasvim električni avion svijeta. Ako ostavimo po strani nultu emisiju štetnih gasova, ovaj sjajni avion ima sposobnost vertikalnog uzlijetanja i slijetanja. Moći će da leti na visini od 3 kilometra sa dvoje ljudi u kabini. Njegova maksimalna brzina je 402 kilometra na sat, a pokreće ga serija električnih motora. Njime može upravljati svako ko ima dozvolu za vožnju sportskih aviona.

8. Gulfstream G650

Kada letite prvom klasom, znate kakvo uživanje vas očekuje. Ipak, prvi let privatnim avionom navešće vas da pomislite kako prva klasa uopšte nije luksuzna. A ako budete letjeli Gulfstream G650 modelom aviona koji košta 65 miliona dolara, spoznaćete sasvim novu stranu uživanja. Ovaj avion najbrže prelazi najduže putanje, a vlasnici ga mogu prilagoditi svojim željama, te mu dodati konferencijski prostor, privatne kabine ili šta im je god drugo po volji.

7. Boom XB-1

Ovaj koncept aviona zasniva se na veoma jednostavnoj ideji – što brže to bolje. Predivni supersonični avion nazvan Boom XB-1 će drastično smanjiti vreme koje provodite u avionu, jer će imati brzinu krstarenja od 2.2 Mach, što je 2.6 puta brže od bilo kog komercijalnog aviona.

6. Crystal Cruises Boeing 777-200LR

Crystal Cruises su svojoj floti dodali vrhunski Boeing 777-200LR, odnosno avion koji je specijalno dizajniran da putnicima da priliku da uživaju u vrhunskom iskustvu leta na putu do svog odmora iz snova. Sa sposobnošću da 84 osobe prebaci sa jedne tačke zemlje na drugu, ovaj avion ispunjava nevjerovatno visoke standarde komfora, jer sadrži Crystal Exclusive Class ™ sjedišta, velike društvene prostore, velike TV ekrane, uslugu batlera i konsijerža, kao i gurmanskog kuvara koji će vam pripremiti šta god želite.

5. Flash Falcon by Viñals

Ovaj koncept aviona definitivno je naklonjen budućnosti. Dizajniran da koristi bez-karbonsko gorivo, supersonični motor koji će pokretati ovaj avion biće napravljen od izdrživog i laganog materijala, kako bi vertikalno uzlijetanje i slijetanje bilo opcija. Inače, Flash Falcon je zapravo double-decker avion koji će koristiti energiju nuklearne fuzije kako bi se vinuo u oblake.

4. Skyranch One by Sotto Studios

Let kroz oblake u luksuznom okruženju uvjek je prijatno iskustvo, a standardi koje je postavio Skyranch One su definitivno nedodirljivi. Dizajneri iz kompanije Sotto Studios pratili su koncept „komplikovane jednostavnosti“ kada su kreirali enterijer ovog aviona, pa su koristili izbijeljeno drvo, tkanu kožu i pliš, englesku vunu i ambijentalno osvjetljenje.

3. Falcon 8X Business

Ovaj Dassault Falcon 8X sa cijenom od 58 miliona dolara zapravo je unaprijeđena verzija popularnog Falcon 7X modela, što ga čini još impresivnijim. Sigurni smo da je ovaj brend brojne milijardere učinio srećnim predstavljanjem 8X modela, koji sadrži sve vrhunske pogodnosti koje vam padnu na pamet.

2. Aerion AS2

Proizvođač supersoničnih aviona, Aerion, sa radošću je objavio vijest da je kompanija Flexjet odlučila da naruči 20 modela Aerion AS2. Prvi putnički supersonični avion predstavljen od 2003. godine košta 120 miliona dolara, a imaće mogućnost da primi 12 putnika, koji će brzinom od 1.5 Mach letjeti oko svijeta.

1. Cobalt Valkyrie-X

Cobalt Vakyrie-X je nevjerovatni primjer kako privatni avion zaista treba da izgleda – jednom riječju, očaravajuće. Možda vam se boja ovog aviona ne dopada, ali vjerujte nam da je to sasvim beznačajno ako ga možete priuštiti – boja se lako mijenja. U svakom slučaju, ovaj model predstavlja mješavinu francuske elegancije i američke inovacije i definitivno sa pravo zauzima prvo mjesto na našoj listi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *