Koncesija za Aerodrom Nikola Tesla u dvije faze

Davanje koncesije za privatizaciju Aerodroma “Nikola Tesla” po svemu sudeći će se obaviti u dve faze.

U prvoj će podnosioci prijave morati da potpišu ugovor o zabrani objavljivanja podataka u vezi s postupkom privatizacije, kao i neobavezujuću ponudu s predlogom za realizaciju koncesije.

U drugom krugu će potencijalni koncesionari morati da dostave obavezujuće ponude. To propisuje Uredba o načinu davanja koncesije u fazama koju je Vlada Srbije donijela 4. januara. Njom se predviđa da se u slučajevima kada je procijenjena vrijednost veća od 50 miliona eura, postupak dodjele koncesije odvija u dvije faze, pišu Večernje novosti.

U drugi krug privatizacije moći će da uđu kandidati za koje javno tijelo utvrdi da su ispunili uslove za to. Njihove ponude će biti ocijenjene i na osnovu njih će biti rangirani najbolji ponuđači.

Vlada Srbije je, u decembru, Zakonom o upravljanju aerodromima ostavila mogućnost davanja Aerodroma u koncesiju kako bi se obezbijedio novac za njegov razvoj i efikasnije komercijalno korišćenje.

Check Also

Švajcarski planinski trezor za čuvanje bogatstva

Švajcarska, nadaleko poznata kao bastion diskretnog, sigurnog bankarstva, uskoro će svjetskim bogatašima ponuditi još jedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *