Njemci hoće Adu , spremili 200 miliona

Dodajte komentar

Njemačka agencija TUI, zainteresovana je za višedecenijski zakup nudističkog naselja na Adi i hotela Belvi na Velikoj plaži, koji posluju u sastavu “Ulcinjske rivijere”.

U te svrhe, njemački turoperator je već obezbijedio početna kreditna sredstva u iznosu od 200 miliona eura, saznaju Vijesti iz više izvora.

Predstavnici TUI-a nedavno su boravili u Ulcinju i tom prilikom obišli Adu i Belvi ali je javnost ostala uskraćena za detalje sastanka sa menadžmentom Ulcinjske rivijere.

U TUI-u ni jesu potvrdili ali ni demantovali tu informaciju. U odgovoru na pitanja Vijesti, piše “da je u principu, Crna Gora zanimljiva destinacija za TUI Grupu”.

Dodali smo kapacitete sa nekoliko tržišta i stalno smo u potrazi za novim mogućnostima. Međutim, trenutano ne želimo da otkrijemo planove, piše u odgovoru TUI-a Vijestima.

Sagovornik Vijesti iz Ulcinjske rivijere kazao je da bi predstavnici TUI-a uskoro, vjerovatno u martu, o tome trebalo da razgovaraju sa premijerom Duškom Markovićem i resornim ministrima.

Na sjednici Privredne komore 11. decembra prošle godine, izršni direktor Ulcinjske rivijere Radomir Mikan Zec potvrdio je da je ta kompanija ušla u razvojni program za Adu sa jednim od najvećih svjetskih turoperatora agencijom TUI iz Njemačke.

Kako je prenio portal Ul info, on je pozvao Vladu da do kraja februara usvoji taj razvojni program, jer je “riječ o poslu značajnom ne samo za Ulcinj već i za čitavu Crnu Goru”.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović ocijenio je tada da je TUI partner kakvog Crna Gora priželjkuje dodajući da će uložiti maksimalan napor da se sa njima ostvari saradnja.

Ulcinjska rivijera sada je samo korisnik zemljišta na kome se nalaze objekti i infrastruktura naselja. Opštinski katastar odbija da joj upiše pravo svojine iako u Ulcinjskoj rivijeri tvrde da postoji osnovani uslov za brisanje prava korišćenja i upis prava svojine.

Kako piše na sajtu Ulcinjske rivijere, kapaciteti nudističkog centra su 600 kreveta i to 180 soba tipa ,,A, 46 soba tipa ,,B i 70 soba tipa ,,L. Sve sobe na Adi imaju klima uređaj, frižider i SAT TV. Sobe na Adi su dvokrevetne i trokrevetne. Auto kamp Ada može da u isto vrijeme ugosti 220 osoba.

Vlada je od 2009. raspisivala nekoliko tendera za Adu Bojanu i Veliku plažu, ali bez uspjeha iako je vladarska porodica Al Nahijan iz Abu Dabija najavljivana kao siguran partner, koji će uložiti čak 26 milijardi eura.

(Opštirnije u današnjim Vijestima)

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *