Smartphone koji za 240 eura nudi iskustvo iPhonea 7 (video)

Dodajte komentar

Ovogodišnji međunarodni sajam elektronike CES 2017 dobio je svog prvog heroja – Honorov midrange smartphone 6X koji za malo novca donosi izuzetne performanse.

Huaweijev Honor ovoga puta funkcije najskupljih pametnih telefona poput iPhonea 7 donosi u uređaje koji će koštati 240 eura. Naime, Honor 6X krasi dvostruki objektiv na zadnjoj kameri koji mu omogućava snimanje odličnih fotografija, propraćen širokim rasponom otvora blende od F/0.95 do F/16.

Drugi objektiv odgovoran je za kreiranje dubine u fotografijama uz pozadinsko zamućenje koje možemo videti na najskupljim uređajima današnjice. Naravno, kvalitet nije identičan kao na iPhoneu ili Huaweiu P9, ali je svakako prvi put da ovakva tehnologija postaje dostupna onima sa plićim džepom.

Honor 6X je opremljen 5,5-inčnim HD displejom, izuzetno osjetljivim skenerom otiska prsta koji je postavljen na ergonomski savršenu poziciju na pozadini telefona, procesorom Kirin 655 od četiri jezgra na 2,1 GHz i druga četiri jezgra na 1,7 GHz.

RAM je veličine 3 GB, a interna memorija sadrži prostor od 32 GB uz mogućnost proširenja microSD karticom na čijem se mjestu može naći i druga SIM kartica.

Impresivna je i baterija smartphonea od 3340mAh koja može trajati i do 36 sati uz normalno korišćenje uređaja.

Ono što je manje impresivno jeste metalno-plastična gradnja tela uređaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *