Niskobudžetna avio-kompanija Transavia uvodi liniju Pariz-Tivat-Pariz

Dodajte komentar

Holandska niskobudžetna avio-kompanija Transavia letjeće sezonski na liniji Pariz-Tivat, potvrđeno je iz te kompanije koja je dio velike Air France-KLM grupacije.

Transavia će za Tivat letjeti avionima tipa “boeing B 737-800”, sa pariškog aerodroma Orli, dva puta nedjeljno, četvrtkom i nedjeljom. Prvi let na toj relaciji Transavia će obaviti 27. aprila, a posljednji 1. oktobra, prenosi portal Bokanews.

Linija iz Pariza za Tivat jedna je od tri nove koje Transavia ove godine otvara sa državama bivše Jugoslavije – osim za Tivat, Transavia će saobraćati i iz Amsterdama za Ljubljanu, odnosno Beograd.

Inače, do sada je pored ove kompanije, još šest loukostera potvrdilo da će ove godine sezonski letjeti za Tivat: britanski EasyJet saobraćaće sa najprometnijim crnogorskim aerodromom na linijama iz Londona, Mančestera i Ženeve, ruska Pobeda letjeće iz Moskve, njemački Eurowings iz Frankfurta, Flydubai iz Dubaia, ruski Azur Air iz Moskve, a belgijski TUIfly Belgium iz Brisela.

Aerodrom Tivat ostvario je rekorne rezultate u prošloj godini i skoro stigao nadomak ostvarenja “magične brojke” od miliona putnika za 12 mjeseci. Promet za godinu dana iznosio je nešto više od 984.000 putnika, što je preko 10 odsto više nego 2015. godine.

Broj aviona porastao je za 11,7 posto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *