Crna Gora nakon 56 godina bez lutrijskih igara

Dodajte komentar

Lutrija Crne Gore prestaje u subotu da priređuje lutrijske igre na sreću, nakon 56 godina rada, saopšteno je iz te kompanije.

Ugovor o koncesiji za lutrijske igre, nakon dodatnog produžavanja, ističe 31. decembra i više nije mogao da bude produžen, pišu Vijesti.

Uprava za igre na sreću Ministarstva finansija nije raspisala oglas za novu koncesiju.

Lutrija je u petak obavijestila igrače da će posljednja kola Tota, Lota i Tombole biti u četvrtak, petak ili subotu, kao i da 11 vrsta grebalica povlači iz prodaje u subotu u 18 sati.

Lutrija je prošle godine uputila zahtjev Upravi za igre na sreću da i mse koncesija dodatno produži, ali je tadašnji direktor, Ilija Vukčević, to odbio u septembru prošle godine, jer u zakonu piše da se koncesija izdaje na deset godina, a da se može produžiti samo jednom za pet godina, što je već bilo urađeno.

To Vukčevićevo rješenje, kako pišu Vijesti, se izgubilo između kabineta potpredsjednika Vlade i ministra finansija, Vujice Lazovića i Radoja Žugića, zbog čega ga je Vlada usvojila tek u junu ove godine.

Time se izgubilo vrijeme da se izradi novi zkaon u dijelu lutrijskih igara, jer u sadašnjem postoji veliki broj rupa i privilegija za Lutriju Crne Gore u odnosu na ostale priređivače.

Lutriji jedino ne ističe koncesija za automat klubove kojih ima 21 u više crnogorskih gradova.

Državni paket akcija u Lutriji od 46 odsto kupila je u septembru 2005. godine kompanija Korner za 780 hiljada eura.

Vlasnici Kornera, koji se kasnije sa svojim sportskim kladionicama pripaja Lutriji, bili su Sava Grbović i Žarko Burić, koji je kansije napustio kompaniju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *