Manje letova, više putnika

Dodajte komentar

Za 11 mjeseci Montenegroerlajnz (MA) je prevezao 4.156 putnika više nego u istom periodu lani, a to povećanje je postignuto sa 245 letova manje, saopštili su iz nacionalnog avio-prevoznika.

Na linijama ka Beogradu imali smo povećanje putnika za četiri hiljade, sa 113 letova manje. Povećanja broja putnika zabilježena su na gotovo svim drugim linijama, a najveće povećanje je na liniji ka Sankt Peterburgu od 87 odsto“, piše u saopšenju.

Sveukupnom racionalizacijom poslovanja kompanije njene dugoročne obaveze su smanjene sa 81 na 37 miliona eura, naveli su iz MA. Optimizacijom reda letjenja i boljom popunjenošću aviona napravljene su uštede od 3,2 miliona eura, od čega se najviše odnosi na troškove za avio-gorivo, koji su manji za dva i po miliona.

Učinjeni su, kako su kazali, ozbiljni pomaci na planu optimizacije i reorganizacije resursa, prvenstveno flote. Zbog toga je vlasniku vraćen avion “embrajer 190, koji je uzet u zakup prije pet godina.
To će imati za rezultat optimalno korišćenje flote u zimskom periodu i na godišnjem nivou značiti uštedu od tri miliona eura piše u saopštenju.

U ovoj godini su potpisani kod šer ugovori sa Etihadom i Er Srbijom. MA je na početku godine imao 60 miliona minusa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *