Novi milijarder u Trampovom timu koji je već dobro zaradio od izbora

Dodajte komentar

Milijarder Carl Icahn pridružio se timu izabranog predsjednika SAD Donalda Trampa, a radiće kao njegov specijalni savjetnik za pitanja vezana za ekonomske reforme, saopšteno je iz Trampovog štaba.

Ističe se da će Icahn sarađivati sa predsjednikom kao privatno lice, odnosno neće biti među federalnim službenicima ili specijalnim saradnicima Vlade.

Karl je bio sa mnom od samog početka. On je jedan od najboljih biznismena u svijetu“, rekao je Tramp, dodavši da je Icahn ne samo odličan pregovarač, već i čovjek koji umije da daje prognoze, posebno što se tiče finansija i ekonomije, prenio je Sputnik.

Očekuje se da će Icahn pomoći američkim biznismenima da otklone zakone koji ometaju otvaranje novih radnih mjesta i koče ekonosmki rast.

Icahn je jedan od najbogatijih ljudi svijeta. Prije dvije godine magazin Forbs je proijcenio njegovo bogatstvo na 24,5 milijardi dolara, dok na današnji dan iznosi 16,5 milijardi. Razlog tome je što njegov „Icahn Capital Management“ već treću godinu za redom završava „u minusu“. Kako navodi Forbs, Icahn je u posljednji vrijeme „portparol“ tržišta akcija predviđajući njene uspone i padove, a zanimljivo je da je on već zaradio na Trampovoj pobjedi na izborima.

Naime, Icahn je u noći izbora na tržište, koje je bilo u panici, „ubacio“ milijardu dolara, sačekao sljedeći dan i stabilizaciju i ostvario priličan profit.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *