Atlas fond počeo isplatu nesaglasnih akcionara

Dodajte komentar

Društvo za upravljanje (DZU) Zatvorenim investicionim fondom (ZIF) Atlas mont isplatilo je prvu ratu za 22 nesaglasna akcionara u ukupnom iznosu od oko 63 hiljade eura u skladu sa predloženim planom izmirenja, potvrdila je juče Vijestima direktorica DZU Mirjana Damjanović.

Akcionarima koji su prihvatili plan, rok za isplatu prve rate je bio 15. decembar 2016. Isplata je počela tog dana i najveći broj akcionara je isplaćen tada, osim nekoliko akcionara koji nijesu bili u mogućnosti da dođu tog dana i da potpišu saglasnost za prenos dijela akcija srazmjerno iznosu isplate. Zato je isplata prve rate okončana 19. decembra. Druga rata po planu dospijeva 31. marta 2017. godine, navela je Damjanović.

Atlas Mont, društvo za upravljanje ZIF Atlas Mont predložio je još krajem avgusta nesaglasnim akcionarima, kojima je do kraja 2015. trebalo da isplati skoro 3,4 miliona eura, da tu obavezu isplati u tri rate do polovine naredne godine.

Sredstva za isplatu nesaglasnih akcionara, prema Planu, trebalo bi da budu isplaćena od novca prihodovanog od prodaje akcija iz portfelja ZIF Atlas Mont, a to su Jadranski sajam, Invest banka Montenegro, Atlas Hotels Group i Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzionim fondom Atlas penzija.

Od 137 nesaglasnih akcionara ZIF Atlas Mont, koji su glasali protiv programa razvoja fonda, samo 22 su prihvatila ponuđeni plan za izmirenje obaveza. Ukupna vrijednost potraživanja za njih iznosi nešto više od 218.000 eura.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *