Rakčević – Funkcionerima maksimalno tri prosječne zarade. Vujanović – Veće naknade majkama

Dodajte komentar

Plate javnim funkcionerima treba da budu maksimalno tri prosječne zarade, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević.

Loša i neodovorna vlast opet pokušava da činjenice o slomu javnih finansija prikaže u drugačijem svjetlu. Planirana su dodatna zaduživanja u iznosu od 455 miliona eura, što znači da ćemo se dnevno zaduživati 1,25 miliona eura. Samo kamate su već ove godine 98 miliona eura, što je značajno više od svih socijalnih davanja na nivou cijele Crne Gore”, kazao je Rakčević.

Ističe da su plate javnih funkcionera. koje su oko 2.000 eura, neprimjerene stanju crnogorske ekonomije.

“Propagandističkim smanjenjem od osam odsto pokušavaju sebe da predstave kao skromne i velikodušne”, naglasio je Rakčević.

URA ponavlja svoj stav od ranije, da plate javnih funkcionera treba drastično smanjiti i svesti ih na maksimalno tri prosječne zarade u Crnoj Gori.

Šta je sa desetinama miliona eura koje se izdvajaju za poklon stanove političkoj eliti i njihovim familijama? Sa druge strane, majkama sa troje i više djece primanja smanjuju 25 odsto. Kako je logično da se onima koji primaju enormne zarade iste smanjuju samo osam odsto, dok majke koje su primale 336 eura od sada primaju 264, dok će one koje su primale 192 od sada primati 144 eura?”, pitao je Rakčević.

Pošto je Vlada odlučila da za dvadeset odsto smanji nakade za majke, a za osam odsto zarade javnim funkcionerima, otvorilo se pitanje je li ta odluka pravedna. Upravo je to pitanje redakcija CdM- postavila predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću.

Ja mislim da su svi koji su i površno pratili budžet imali realana očekivanja. Važno je da nijesu povećani porezi i da nijesu ukinuta neka socijalna davanja. Stvar je opredjeljenja i medijskog pristupa kako se na to gleda. Vlada to treba da objasni. Ja se nadam da će majke kroz bolji servis budžeta imati i veće iznose. Ja za to svakako navijam”, rekao je Vujanović poslije svečane sjednice Skupštine Glavnog grada.

CdM

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *