Shiqiang novi izvršni direktor CRBC-a

Dodajte komentar

Novi izvršni direktor kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) Montenegro, koja u Crnoj Gori gradi prioritetnu dionicu auto-puta Bar-Boljare je Hei Shiqiang.

On je na poziciji izvršnog direktora CRBC Montenegro naslijedio Gao Lianga, koji karijeru nastavlja u kompaniji China Communications Construction Group.

U radnoj biografiji Shigianga ističu se projekti Pupinov most u Srbiji i Suramadu most u Indoneziji, kao veoma impozantni građevinski objekti“, navodi se u saopštenju kompanije.

Most Suramadu povezao je ostrva Java i Madura u Indoneziji, gdje je to ujedno i najduži most, dugačak 5,4 kilometra. Pupinov most u Beogradu povezuje Zemun i Borču, preko Dunava, i dugačak je 1,4 kilometra.

CRBC je gradnju prioritetne dionice počela je 11. maja prošle godine, od kada kreće rok od četiri godine koji Kinezi imaju za završetak radova.

Izgradnja auto-puta koštaće državu 809 miliona eura. Od kineske Exim banke pozajmljena su 944 miliona dolara, na 20 godina i sa kamatom od dva odsto, uz grejs period od šest godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *