Dodijeljene godišnje nagrade “Wild Beauty Award 2016”

Dodajte komentar

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, večeras je u svečanoj sali restorana „Imanje Knjaz“ u Podgorici održana 12. dodjela godišnjih nagrada za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore – „Wild Beauty Award 2016“.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), dodjeli ovog prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, pod čijim pokroviteljstvom se već 12 godina dodjeljuje ovo priznanje, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

Stalna komisija za dodjelu WBA nagrada je na osnovu predloga lokalnih turističkih organizacija i zainteresovane javnosti izvršila obilazak svih nominovanih kandidata i sačinila izvještaj na osnovu kojeg je žiri za dodjelu WBA nagrada donio konačnu odluku.

Žiri je radio u sastavu: Željka Radak Kukavičić, direktorica NTO, predsjednik i članovi: prof. dr Đurđica Perović, dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Kotor, Dejan Davidović, vlasnik restorana “Ribarsko selo”, Aleksandar Stanković, glavni kuvar hotela “Splendid conference & spa”, Emil Kukalj, NTO CG, Rade Ljumović, glavni urednik Luxury Collection Montenegro, Bojana Popović, sportski direktor ŽRK Budućnost, Žana Bracović, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i dr Srđan Bulatović, profesor SMŠ “Vasa Pavić”  Podgorici.

Ovom prilikom dodijeljeno je ukupno sedam nagrada i tri priznanja za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2016. godini.

Dodjela prestižnog nacionalnog priznanja WBA ustanovljena je 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unapređenja kvaliteta, promocije i konkurencije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrijednosti, a slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premisa kvalitet na svim nivoima turističke ponude.

Uručene su skulpture i plakete “Lovćen“ (autora docenta Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju Nenada Šoškića i docenta za grafički dizajn na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju Ane Matić).

Na dodjeli WBA nagrada premijerno je prikazan novi promotivni spot NTO pod sloganom „Crna Gora uvijek drugačija

Dobitnici “Wild Beauty Award 2016” su:

1.Hotel

WBA nagrada se dodjeljuje hotelu „Hilton“ Podgorica

2.Restorani

WBA nagrada se dodjeljuje restoranu “Durmitorsko sijelo”na Žabljaku

3.Etno Selo

WBA nagrada se dodjeljuje etno selu “Nevidio”, Pošćenje, Šavnik

4.Plaža

WBA nagrada se dodjeljuje plaži “Bajova kula” u Kotoru

5.Atrakcija

WBA nagrada se dodjeljuje “Aqua Park-u“ u Budvi

6.Manifestacija

WBA nagrada se dodjeljuje za manifestaciju „Tivatske ljetnje fešte

7.Lokalitet

WBA nagrada se dodjeljuje lokalitetu „Rimski mozaici”u Risnu

Priznanja za 2016 godinu se dodijeljuju:

1. Sanji Golubović, urednici časopisa Caffe Montenegro

2. Plaži i restoranu “Pješačac” na Skadarskom jezeru

3. Turističkoj organizaciji Bara za najbolji suvenir – krst kneza Vladimira, umanjena stilizovana replika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *