Nastavak uspješne saradnje sa KfW bankom

Dodajte komentar

Ministar finansija Darko Radunović sastao se danas sa predstavnicima Njemačke razvojne banke na čelu sa direktorom sektora KFW-a za region, Kirkom Milnerom, kako bi razgovarali o dinamici realizacije aktuelnih projekatai razmotrili mogućnosti širenja partnerstva.

Kako je saopšteno iz PR Službe Ministarstva finansija, na sastanku je pozitivno ocijenjena dosadašnja saradnja ministarstva i KfW banke, koja je, kako je istakao ministar Radunović, važan partner Vlade Crne Gore u finansiranju i implementiranju velikog broja projekata, prije svega u oblasti komunalne infrastrukture i energetike, a koji, kako je ocijenjeno, predstavljaju primjere pozitivnih iskustava ne samo za našu zemlju, već za cijeli region.

Konkretno, kada je riječ o saradnji na polju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, Milner je ukazao da su ovim komunalnim projektom pokriveni gotovo svi gradovi na crnogorskoj obali, i predstavio planove širenja projekta na opštinu Podgorica. Sagovornici su podsjetili i na uspješne projekte u oblasti energetske efiksnosti u javnim ustanovama, te razgovarali o budućim modelima energetskog povezivanja regiona.

Imajući u vidu da pomenuti projekti prvenstveno doprinose unapređenju uslova za život u Crnoj Gori, kao i regionalnoj integraciji jugoistočne Evrope, ministar je iskazao otvorenost za pružanje punog doprinosa i podrške nastavku saradnje sa pomenutom bankom, te dogovorio intenziviranje komunikacije u predstojećem periodu, u cilju konkretizacije ideja pomenutih na današnjem sastanku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *