U čast pedesete godišnjice Ferrari kreirao model “J50”

Dodajte komentar

Ferrari je skinuo veo sa potpuno novog modela koji će se proizvesti u limitiranoj seriji, u čast pedesete godišnjice prisustva na japanskom tržištu. U to ime, Ferrari je kreirao novi model po imenu “J50”. Ispod „lima“ se nalazi 488 Spider, ali ova verzija je u formi roudstera sa targa krovom.

“J50” je kreirao Ferrari Special Projects tim. Ovaj proizvod iz Maranella će se proizvesti u malom broju primjeraka – samo 10. Svaki će biti skrojen po specifikacijama srećnog kupca.

Snagu obezbjeđuje 3,9-litarski turbo V8, ali je dizajn u potpunosti revidiran da bi se napravio jasan iskorak u odnosu na 488.

„Nos“ automobila je izrazito nizak, i od njega se pružaju atraktivne linije prema nazad. Linija boka se čini tek nekoliko desetina centimetara od tla, dok ramenu liniju krasi moćna zaobljena linija koja se nastavlja ka zadnjem dijelu.

Ferrarijevi inženjeri i dizajneri su odradili ozbiljan posao sa ovim modelom, jer je povećan protok vazduha preko automobila. Spušteni prednji vetrobran kreira izraženije strujanje vazduha u i oko zadnjeg spojlera.

Odmah iza sjedišta, nalazi se aerodinamička površina koja popunjava jaz između sjedišta i evocira na sportske prototipove iz šezdesetih godina prošlog vijeka.

Ferrari će lansirati “J50” u Tokiju, gdje će biti predstavljen u crveno crnoj kombinaciji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *