Mercator za iduću godinu planira 2,4 milijarde eura prihoda

Dodajte komentar

Grupa Mercator za iduću godinu planira 2,4 milijarde eura prihoda, objavio je u srijedu slovenački trgovački lanac u vlasništvu Agrokora.

Očekivani pad prihoda kompanija tumači sve izraženijom koncentracijom na osnovnu maloprodajnu djelatnost, zbog čega je ove godine došlo do dezinvestiranja i prodaje specijalizovanih odsjeljenja za prodaju tekstila, sportske obuće i odjeće, te kozmetičke linije.

Glavna Mercatorova orijentacija i u idućoj godini ostaje zadovoljavanje potreba savremenog potrošača i cjenovno povoljne ponude, veća privlačnost za stalne kupce i osiguranje novih kupaca, naveo je Mercator u saopštenju za javnost.

Najveća investicija iduće godine biće logističko-skladišni centar u Ljubljani, a 72 posto planiranih investicija plasiraće se na području Slovenije.

Mercator je 2015. godinu završio sa 2,6 milijarde eura prihoda i 20,2 miliona eura čiste dobiti. Ovogodišnji rezultati još nisu poznati, ali je prodaja smanjena i zbog toga jer je Mercator ove godine prodao svoje kompanije Modiana i Intersport.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *