Jedan od pet direktora ima psihopatske sklonosti.

Dodajte komentar

Poznati svetski portal Inc. nedavno je objavio da su rezultati sprovedene studije potvrdili da čak jedna petina korporativnih direktora ima psihopatske sklonosti.

Nejtan Bruks iz Australije, koji je doktor forenzičke psihologije i bavi se procjenom toga da li osoba koja je počinila krivično djelo ima psihički poremećaj, sproveo je studiju ispitivanjem 261 stručnjaka u oblasti upravljanja u jednom američkom lancu supermarketa.

On je zajedno sa kolegama iz njegove oblasti, sa raznih univerziteta, nakon istraživanja došao do zaključka da čak 21 posto ljudi na odlučujućim, visokim pozicijama pokazalo kritično visok nivo psihopatskog ponašanja.

U intervjuu koji je dao za britanski Telegraf Bruk je između ostalog rekao da se poslodavci tokom razgovora za posao često fokusiraju na neke druge stvari umjesto da se fokusiraju na ličnost. Za visoke pozicije se prvenstveno gleda CV i poslovni uspjesi. Tako dolazimo do imenovanja ’uspješnih psihopata’ za sam vrh hijerarhijske ljestvice.

Kako navodi, za psihopate korporativni uspjeh je igra. I ne smeta im ukoliko prekrše načela moralnosti. „Sve je u tome da se popnu tamo gdje su naumili u kompaniji i da dominiraju drugima“, istakao je on. Detaljnije o ovoj studiji biće tek objavljeno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *