Akcionari izgubili spor sa Atlas fondom

Dodajte komentar

Apelacioni sud poništio je četiri od 12 presuda Privrednog suda donijetih u korist nesaglasnih akcionara Zatvorenog investicionog fonda (ZIF) Atlas Mont. Poništenim presudama tražilo se da ZIF Atlas fond isplati akcionare koji već godinu čekaju novac.

Prvostepeni Privredni sud moraće ponovo da odlučuje u ovim parnicama, a nesaglasni akcionari koji su tužili ZIF Atlas Mont vjerovatno neće tako brzo moći da računaju na naplatu svojih potraživanja.

Kako sada stvari stoje u boljoj su situaciji nesaglasni akcionari ZIF Atlas Monta koji su odustali od parnice i pristali na sudsko poravnanje i isplatu potraživanja u tri rate, do polovine naredne
godine.

Atlas Mont, društvo za upravljanje ZIF Atlas Mont predložio je krajem avgusta neaglasnim akcionarima, kojima je do kraja 2015. trebalo da isplati skoro 3,4 miliona eura, da tu obavezu isplati u tri rate do polovine naredne godine.

Prema Planu izmirenja obaveza DZU Atlas Mont je predložilo da od ukupne obaveze prema nesaglasnim akcionarima od 3.385.139,88 eura, prvu ratu u iznosu od milion eura (29,54 odsto potraživanja) isplati do 15. decembra ove godine, drugu ratu u iznosu od 1.385.139,88 eura (40,92 odsto) isplati do kraja marta naredne godine, a preostalih milion eura (ili 29,54 odsto) do kraja juna 2017. godine.

Nesaglasni akcionari, prema Planu, trebalo bi da budu isplaćeni od novca dobi jenog prodajom akcija iz portfelja Atlas Monta, a to su Jadranski sajam, Invest banka Montenegro, Atlas Hotels Group i Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzionim fondom Atlas Penzija.

Od 137 nesaglasnih akcionara Zatvorenog investicionog fonda Atlas Mont, koji su glasali protiv programa razvoja fonda, prema dostupnim informacijama, 21 akcionar je prihvatilo ponuđeni Plan za izmirenje obaveza. Ukupna vrijednost potraživanja za njih iznosi oko 218.000 eura.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *