Lufthanza izgubila 100 miliona eura zbog štrajka pilota

Šestodnevni novembarski štrajk pilota njemačke avio-kompanije Lufthanze zbog spora oko plata, koštao je kompaniju 100 miliona eura, saopštila je Lufthanza.

Lufthanza je morala da otkaže oko 4.500 letova zbog štrajka, čime je bilo pogođeno više od pola miliona putnika. Štrajk će umanjiti profit Lufthanze u četvrtom kvartalu za oko 100 miliona eura“, navodi se u saopštenju avio-kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

Lufthanza je, uprkos tome, uspjela da poveća broj prevezenih putnika u novembru za 5,8 odsto u odnosu na isti period lani, pošto je u novembru prošle godine bila pogođena sedmodnevnim štrajkom kabinskog osoblja, navodi AFP.

Sindikat traži retroaktivno povećanje zarada od 3,66 odsto godišnje pet godina unazad, dok je Lufthanza ponudila povećanje od 4,4 odsto do sredine 2018. godine i jednokratni dodatak u iznosu od 1,8 primanja.

Pošto piloti traže povećanje plate za 3,7 odsto u periodu od pet godina, računajući od 2012. godine, povišica koju je ponudila uprava iznosila bi u stvari 2,5 odsto.

Check Also

NLB banka zapošljava: Analitičar / Viši Analitičar

Privlači Vas rad u dinamičnom okruženju sa timom iskusnih profesionalaca? Želite da gradite karijeru u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.