Erste banka dobitnik Specijalnog priznanja za korporativnu filatropiju ISKRA 2016

Dodajte komentar

Erste banka je dobitnik Specijalnog priznanja za korporativnu filantropiju Iskra 2016, a priznanje je dodijeljeno na svečanoj ceremoniji u Zetskom domu na Cetniju u petak uveče direktorici Službe komunikacija Dragani Crvenici.

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) dodijeljuje godišnje nagrade za filantropiju „Iskra“ kompanijama, udruženjima i pojedincima koji su nesebičnim djelovanjem doprinijeli opštem dobru i razvoju građanskog društva. Dodijeljene su ukupno 3 glavne nagrade i 7 specijalnih priznanja.

U obrazloženju žirija se navodi da se doprinos opštem dobru Erste banke, u široj javnosti, najprije prepoznaje po višegodišnjoj podršci razvoju kulture, umjetnosti, obrazovanja i sporta, kroz dugoročnu podršku Muzičkom centru Crne Gore i Crnogorskom simfonijskom orkestru, Organizaciji studenata tehnike (EBEC BEST), Podgoričkom maratonu i Prvoj muškoj košarkaškoj ligi

Od ove godine Erste banka podržava i Nagradu za društveno preduzetništvo (Social Impact Award),  time postajući važan partner u programu koji se realizuje u 11 zemalja regiona, a organizuje ga Fondacija Dokukino, uz podršku Privredne komore i Univerziteta Mediteran. Ovu vrstu podrške izdvajamo jer daje šansu našim studentima da sprovedu svoje ideje društvenog preduzetništva u cilju unapređenja opšteg ambijenta, uz finansijsku podšku od strane banke koja je obezbijedila početni fond za realizaciju 3 najbolje ideje, kao i mentore studentima“, navodi se u obrazloženju žirija.

Žiri je istakao i volonterski angažman zaposlenih u vidu stručne mentorske podrške studentima zainteresovanim za studije u Grazu i projekat Best of South East, kao i njihovo učešće u akcijama koje organizuju NVO, u cilju očuvanja životne sredine (Let’s do It Montenegro, Mladi za zelenu Crnu Goru…).

Erste banka daje svoj doprinos i socijalnoj inkluziji, obezbjeđujući donacije u robi ili novcu institucijama koje se brinu o ranjivim grupama i vaspitno obrazovnim institucijama (kao što su dnevni centri, bolnice, domovi zdravlja, vrtići, škole)“, navodi se u odluci žirija.

Zbog spremnosti da prepozna i podrži opšte dobro u različitim sferama društvenog života (podrška vrijedna preko 100,000 eura), Erste banka je dobitnik Specijalnog priznanja za korporativnu filantropiju za 2016. godinu, zaključili su organizatori.

image001
Sa dodjele
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *