Novi rekordi na Wall Street-u

Dodajte komentar

Indeks Njujorške berze Dow Jones probio je novi rekord s rastom vrijednosti akcija koji predvode banke. Akcije na evropskim berzama takođe su dobile na vrijednosti, mada je berza u Milanu u padu, posle referenduma i najave ostavke premijera Matea Rencija.

Pored rasta industrijskog indeksa Dow Jonesa, i tehnološke kompanije, koje su oslabile posle predsedničkih izbora u SAD, nadoknadile su dio nedavnih gubitaka.

Indeks Dow Jones je u rastu od 0,3 odsto, Standard end Poor 500 od 0,5 odsto, a Nasdaq od 0,9 odsto.

Banke su nastavile rast, koji je počeo posle izbora u SAD s akcijama na najvišem nivou od početka 2008. godine. Akcije Goldman Saksa su s rastom od dva odsto na 227,8 dolara što je najviše u poslednjih devet godina.

Vrijednost nafte je takođe nastavila da raste i sada je iznad 52 dolara po barelu, koliko je posljednji put bila u julu 2015. godine. Cijena američke nafte porasla je za 0,7 odsto na 52,03 dolara po barelu, dok je nafta Brent poskupjela za 1,07 odsto na 55,04 dolara po barelu.

Evropske berze su uglavnom u plusu, dok su azijske završile većinom u crvenom.

Njemački Dax je porastao 1,6 odsto, francuski CAC-40 jedan odsto, a britanski FTSE 100 0,2 odsto. Japanski Nikei 225 je pao 0,8 odsto, hongkongški Hang Seng 0,3 odsto, šangajski kompozitni indeks 1,1 odsto, a južnokorejski Kospi 0,4 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *