“Etihad” i “TUI AG” osnivaju zajedničku kompaniju – “Nikki Lufthart”

Dodajte komentar

“Etihad grupa” planira pokretanje nove evropske turističke avio-kompanije u saradnji sa “TUI AG”, koju će činiti flota od oko 60 letjelica, sa godišnjim kapacitetom od 15 miliona sjedišta, a biće biti orijentisana na obavljanje direktnih letova između ključnih evropskih turističkih destinacija.

Planirana transakcija podrazumijeva da “Etihad Investment Holding Company”, podružnica EAG-a, otkupi udio od 49,8 procenata u avio-kompaniji “NIKI Luftfhart”, koji je u indirektnom vlasništvu avio-kompanije “Er Berlin”.

U saopštenju se ističe da će “Etihad” odmah pridružiti stečeni udio u vlasništvu nad avio-kompanijom “NIKI”, novoj evropskoj turističkoj avio-grupi i neće vršiti efektivnu kontrolu, niti postati njen većinski vlasnik.

Sa druge strane, “TUI” će novoj zajedničkoj kompaniji pridružiti svoju avio-kompaniju “TUIfly”, uključujući i 14 aviona kojima trenutno obavlja letove za erberlin po osnovu ugovora o “mokrom” lizingu. “TUI AG” će biti vlasnik 24,8 procenata zajedničke kompanije, a “Etihad” udjela od 25 procenata. Preostalih 50,2 procenta će ostati u vlasništvu postojeće privatne fondacije “NIKI Privatstiftung”.

Planira se da sjedište nove turističke avio-kompanije bude u Beču. Početak poslovanja u vidu letova, zakazan je za april 2017. i početak ljetnje sezone. Destinacije, ka kojima će letjeti nova kompanija obuhvataju Njemačku, Austriju i Švajcarsku, i gradove kao što su Hanover, Berlin, Dizeldorf, Keln, Frankfurt, Štutgart, Minhen, Nirnberg, Baden Baden, Hamburg, Bazel i Beč. Pored toga, glavne destinacije će biti na Balearskim ostrvima, Kanarskim ostrvima, u kontinentalnoj Španiji i Grčkoj.

Ekonomski online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *