Vujović: Borimo se za što bolju ponudu za Luku Bar

Dodajte komentar
Luka Bar

Tenderska komisija je spustila uslov -granicu sa pet na 3,5 miliona tona godišnjeg prometa da bi dobili što više ponuda za privatizaciju Luke Bar na tender koji je u toku, kazao je predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović odgovarajući na prozivke sindikata ove barske kompanije da je to urađeno da bi “Globalports” mogao da konkuriše.

Podsjetimo da je Tenderska komisija Savjeta za privatizaciju produžila do 21. decembra rok za dostavljanje ponuda za učešće na tenderu za kupovinu 30 odsto akcija Luke Bar. Sindikat ove kompanije je saopštio i da je protiv modela i tajminga privatizacije.

Tendersku dokumentaciju za Luku do sada su otkupili poljska kompanija OT Logistics, turski Global Ports Holdings, Abu Dabi Ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i italijanska firma Silos Granari della Sicilia.

Obim prometa nije snižen samo zbog Globalportsa već da bi dobili više ponuđača na tenderu. Nekorektno je da bilo ko na ovakav način cijeni rad Tenderske komisije. Svakom je jasno da kad imamo samo jednu ponudu onda se i investitor drugačije ponaša. Čim ima konkurenciju ozbiljno će pristupiti i dati bolju ponudu – kaže Vujović.

Tenderska komisija, dodaje Vujović, radi svoj posao a Sindikat svoj i podsjeća da su na tender ponuđene akcije države, a ne sindikalne.

Biraćemo najboljeg po kriterijumima koji nijesu samo obim prometa nego i investicije, cijena, socijalni program, odnos prema radnicima, reference kompanije… Tenderom je tražen obim prometa 3,5 puta veći nego što Luka Bar sada ima. Tražimo jačeg investitora od Luke i veći broj učesnika na tenderu da bi dobili bolju ponudu – kazao je Vujović.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *