EPCG će ipak morati da plati CGES-u 12 milona eura?

Dodajte komentar

Upravni sud odbio je tužbu Elektroprivrede čime se stvaraju uslovi da Crnogorski elektroprenosni sistem, u postupku koji se vodi u Privrednom sudu, naplati potraživanje od te elektroenergetske kompanije od oko 12 miliona eura.

Presudom Upravnog suda od 21. oktobra odbijena je tužba EPCG od 2. marta ove godine, kojom je traženo da se poništi odluka CGES-a o utvrđivanju naknada i cijena koje plaćaju proizvođači električne energije priključeni na prenosni sistem za angažovani prenosni kapacitet. Ona predstavlja osnov za naplatu potraživanja CGES-a prema EPCG, kao proizvođaču električne energije, po osnovu naknade za korišćenje prenosne mreže – saopšteno je Vijestima iz CGES-a.

Kako je Privredni sud prekinuo predmete u kojima CGES želi da naplati potraživanja prema EPCG po navedenom osnovu, do donošenja presude Upravnog suda, to su se sada stekli uslovi za nastavak postupka pred Privrednim sudom, radi naplate potraživanja.

CGES je Privrednom sudu podnio predloge za nastavak postupaka – rekli su iz CGES-a.

Prema nezvaničnim informacijama, nije isključeno da se taj spor, koji traje od druge polovine 2014. godine, riješi i dogovorom dvije kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *