Pregled štampe za 3. novembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Tako je u EU, a Vlada će odlučiti

Centralna banka (CBCG) je u kreiranju preporuke Vladi da Fiskalni savjet bude sastavljen od predstavnika državnih institucija i nezavisnih eksperata koristila uporedna iskustva zemalja EU i regiona, kazali su Vijestima” iz te institucije. Dodaju da je Vladina odluka kako će to tijelo izgledati.

Premijer glavni i za privatizacije

Novi predsjednik Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte biće premijer Duško Marković, odlučila je Vlada na jučerašnjoj sjednici, a članovi će biti ministri Milutin Simović, Darko Radunović, Dragica Sekulić, Pavle Radulović, Osman Nurković, Kenan Hrapović, Kemal Purišić, Damir šehović i Mehmed Ženka.

Dnevne novine

Marković: Reagujte na svako nepoštovanje prava tzaposlenih

Predsjednik Vlade Duško Marković poslao je juče poruku poslodavcima da će reagovati na svako nepoštovanje prava radnika. Premijer je, kako je saopštila Služba za odnose s javnošću, pozvao nadležne ministre da provjere medijske navode da u pojedinim privrednim društvima poslodavci ne pokazuju adekvatan odnos prema zaposlenima, tvrdeći da za to imaju podršku Vlade.

O cijeni struje u ponedeljak

Odbor Regulatome agencije za energetiku (RAE) trebalo bi da u ponedjeljak saopšti podatke o utvrđenim iznosima regulatorno dozvoljenog prihoda koji se transponuje u cijene električne energije, koje će važiti od 1. januara.

Skraćuju put od Berana do Kolašina

Predstavnici Ministarstva saobraćaja i sarajevske kompanije Euro-Asfalt potpisali su juče Ugovor o izgradnji tunela i rekonstrukciji puta Lubnice Jezerine, a vrijednost ugovorenih radova je oko 34,7 miliona eura.

Pobjeda

Kaspia se žali zbog 12,5 miliona

Arapska kompanija Kaspia properti podnijela je žalbu na prvostepenu presudu kojom se odbija kao neosnovan zahtjev za naplatu 12,5 miliona eura od Atlas banke na ime bankarske garancije, potvrdio je advokat ove kompanije Zoran Milić.

Promotivni letovi iz Turkiš airlajnsa

Promotivne karte za Istanbul po cijeni od 109 eura u prodaji su do 18. decembra. Period putovanja je od 08. decembra do 31. marta 2017. saopštili su iz Turkiš airlajnsa.

Otpušteni radnici ne priznaju otkaz

Radnici Novog duvanskog kombinata su na sastanaku kod predsjednika Tenderske komisije, Branka Vujovića insistirali na poštovanju potpisanih ugovora o investiranju i upravljanju kazao je Pobjedi njihov predstavnik Zoran Mićović.Kako je istakao od Vujovića nijesu dobili očekivanu podršku.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *